Bush terepjárózni hívta Berlusconit Texasba

Vágólapra másolva!
Bush elnök újabb háborús szövetségesét hívta meg texasi farmjára: ezúttal Berlusconi olasz kormányfő látogatott el hozzá. Bush a saját maga által vezetett terepjárójával mutatta meg a farmot Berlusconinak, aki nem sokkal látogatása előtt arról beszélt, úgy ismeri az amerikai elnököt, mintha együtt jártak volna általános iskolába.
Vágólapra másolva!

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök kétnapos látogatásra érkezett az amerikai Texas államba, Bush elnök meghívására. A CNN beszámolója szerint Berlusconi helikopterrel érkezett meg Bush farmjára, ahol az amerikai elnök westerncsizmában és a cowboyokéhoz hasonló öltözékben várta. Miután kezet fogtak, és szívélyesen megveregették egymás vállát, az olasz kormányfő beült Bush platós terepjárójába. Az autót Bush vezette, a hátsó ülésen a First Lady, Laura Bush foglalt helyet.

A vasárnap kezdődött látgatáson várhatóan szó esik majd Irak újjáépítéséről, a terrorizmus elleni harcról és a közel-keleti békefolyamatról. A CNN megjegyzése szerint a farmra szóló meghívással Bush egyúttal demonstrálja azt is, hogy hálás Berlusconinak, amiért az kiállt mellette az Irak elleni háború során. Korábban a háborút szintén támogató brit, spanyol és japán miniszterelnök is meghívást kapott a Prairie Chapel nevet viselő farmra. Igaz, Bush nem csupán háborús szövetségeseit, hanem például az Irak elleni katonai akciót ellenző Putyin orosz elnököt is vendégül látta Texasban.

Látogatása előtt Berlusconi interjút adott az amerikai Time magazinnak, amelyben Bushhoz fűződő kapcsolatáról beszélt. Az olasz politikus közölte: "Mindössze két éve találkoztunk, de most úgy érzem, legalább annyira ismerem, mint az egykori általános iskolai osztálytársaimat." Berlusconi hozzátette: ők ketten abban is megegyeznek, hogy egyenesen beszélnek, és úgy gondolják, mindegy, hogy ki a vezetője egy országnak, a lényeg, hogy megmutassa a helyes utat az embereknek.