Hamenei az USA összeomlását jósolja

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok egy olvadófélben lévő jéghegy - fejtette ki véleményét Ali Hamenei, Irán legfőbb vallási vezetője hétfőn Teheránban Emomali Rahmonov tádzsik elnöknek.
Vágólapra másolva!

"Az Egyesült Államok propagandája ellenére az összeomlás felé tart, és egy olvadó jéghegyre hasonlít" - fogalmazott Hamenei, aki úgy véli, hogy Washington komoly problémákkal találta magát szemben Afganisztánban, Irakban és Palesztinában. "Ahelyett, hogy közvetítő szerepet játszana a palesztin kérdés megoldásának az érdekében, ellenségként lép fel a palesztin nép ellen, és védelmezi a cionista rezsimet" - fűzte hozzá Irán első számú vezetője.

Irán vasárnap hivatalosan tiltakozott az Egyesült Államoknál az iráni belügyekbe való amerikai beavatkozás miatt. Teherán levelet juttatott el az Egyesült Államok érdekeit Iránban képviselő svájci nagykövetséghez, s ebben erőteljesen tiltakozott az amerikai beavatkozás miatt.

A hét végén számos amerikai illetékes, köztük George Bush elnök támogatásáról biztosította az Iránban napok óta zajló diáktüntetéseket. Reza Aszefi iráni külügyi szóvivő lehetségesnek nevezte, hogy Teherán az ügyben nemzetközi szervezetekhez fordul. Egyben lehetetlennek nevezte, hogy a jelen helyzetben bármiféle párbeszéd alakulhatna ki Washington és Teherán között. Szerinte Washington az elmúlt napokban egyértelmű jelét adta annak, hogy ellenséges érzelmekkel viseltetik az iráni néppel szemben.