Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A WHO feloldja ajánlását Toronto elkerülésére

Vágólapra másolva!
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdától visszavonja a kanadai Toronto lehetőség szerinti elkerülésére egy hete kiadott ajánlását.
Vágólapra másolva!

A hírt Gro Harlem Brundtland, a WHO főigazgatója jelentette be a nemzetközi szervezet genfi székhelyén azután, hogy tárgyalásokat folytatott magas rangú kanadai illetékesekkel az atípusos tüdőgyulladás ügyében.

Brundtland asszony hangoztatta, a szervezet még mindig a betegség által "érintett térségnek" tekinti a kanadai nagyvárost, de elégedett azokkal az intézkedésekkel, amelyeket az ottani hatóságok hozta a fertőzés terjedésének megakadályozására.

Hongkong, Peking és a kínai Shanxi és Guangdong tartományok esetében a szervezet továbbra is fenntartja ajánlását a nem létfontosságú utazások lemondására.

A WHO főigazgatójával tartott tárgyalásokon a kanadai küldöttség arra hívta fel a világszervezet illetékeseinek figyelmét, hogy Toronto térségében nem történt újabb megbetegedés az elmúlt 20 napban, amely a heveny légúti szindróma vírusa lappangási idejének a kétszerese.

A WHO illetékesei hétfőn annak a véleményüknek adtak hangot, hogy a kanadai nagyváros már túljutott a nehezén, a járvány tetőzött. Toronto az egyedüli Ázsián kívüli város, ahol halálos áldozatokat szedett a járvány. A SARS-vírus több mint 140 személyt fertőzött meg, és 21 halálos áldozatot követelt a kanadai városban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről