A Vatikán képviselői Irakban maradnak

Vágólapra másolva!
Háború esetén is Bagdadban maradnak a Szentszék iraki képviseletének munkatársai, ha a Vatikán nem szólítja fel őket a hazautazásra. A követség vezetője szerint Bagdadban nyugalom van, hétfőn ugyanúgy kezdődött az élet az iraki fővárosban, mint bármely más napon.
Vágólapra másolva!

A Szentszék iraki képviselete folytatja munkáját - közölte hétfőn Fernando Filoni pápai nuncius, a Vatikán bagdadi követségének vezetője. "Itt vagyunk, és itt is maradunk, még háború esetén is. Nincs más választásunk, amíg nem kapunk felhatalmazást arra, hogy elutazhassunk" - mondta Filoni.

Az [origo] Irak-oldala/irak/index.html

A vatikáni diplomata szerint Bagdadban nyugalom van. "Hétfő reggel - annak ellenére, hogy Szaddám Huszein a hétvégén háborús helyzetet hirdetett országában - ugyanúgy kezdődött az élet a fővárosban, mint bármely más napon" - mondta Filoni, és hozzátette: kevés hír jut el Bagdadba, a háborús készülődésről szóló hírekről is leginkább külföldi forrásokból értesülnek.

II. János Pál vasárnapi Úrangyala imádságában figyelmeztette az ENSZ-t, hogy az erő alkalmazása csak a legvégső eszköz lehet az iraki válság megoldására, a pápa szerint van még esély a békés megoldásra.