18 évi börtön egy PKK-vezetőnek

Vágólapra másolva!
Az illetékes török bíróság államellenes fegyveres csoport vezetésének vádjával 18 év és 9 hónapi börtönbüntetésre ítélte kedden Cevat Soysalt, a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) lázadószervezet vezetőségi tagját, akit török titkosrendőrök három évvel ezelőtt Moldovából raboltak el, és hurcoltak Törökországba.
Vágólapra másolva!

Az államügyész hazaárulással vádolta Soysalt, és halálbüntetés kiszabását kérte rá, a bíróság azonban csak a fegyveres csoport vezetésének vádjában találta bűnösnek. Soysal várhatólag fellebbez. Az illetékes török bíróság államellenes fegyveres csoport vezetésének vádjával 18 év és 9 hónapi börtönbüntetésre ítélte kedden Cevat Soysalt, a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) lázadószervezet vezetőségi tagját, akit török titkosrendőrök három évvel ezelőtt Moldovából raboltak el, és hurcoltak Törökországba.

Soysal a PKK-vezető Abdullah Öcalannak, a párt elnökének 1999. februári letartóztatása után több száz törökországi merénylet elkövetésére adott utasítást. Ezek közé tartozott az a pokolgépes merénylet, amelyet egy isztambuli bevásárlóközpont ellen követtek el, és amellyel 13 ember halálát okozták. A PKK tagadja, hogy a 40 éves férfi vezetőségi tag lenne, azt állítja, hogy egyszerű párttag.