Megbénították a gondolások Velencét

Vágólapra másolva!
Nem találtak maguknak gondolát a turisták csütörtökön Velencében, mert a jellegzetes vízi járművek a Canal Grande torkolatánál gyülekeztek, teljesen megbénítva ezzel a város közlekedését. A gondolások az utcai árusok ellen tiltakoztak, akik zavarják a kuncsaftjaikat, és egyre kaotikusabbá teszik a várost.
Vágólapra másolva!

Több mint négyszáz gondolás torlaszolta el járművével csütörtökön Velencében a Canal Grandét. A gondolák a városi tanács épülete előtt gyülekeztek, amely a kanális torkolatánál áll. A gondolások felháborodottan tiltakoznak a portékáikat szabálytalanul kínáló - legtöbbször külföldi - utcai árusok ellen, akik az elmúlt időszakban elárasztották a lagúnaváros utcáit, és akik zavarják a gondolások kuncsaftjait, illetve egyre kaotikusabbá teszik az amúgy is szűk sikátorokat - számolt be a RAI olasz televízió. Az elmúlt héten a kereskedők és szállodások demonstráltak, péntektől pedig a velencei vízibuszok vezetői terveznek sztrájkot.

Paolo Costa, Velence polgármestere, aki napok óta tárgyal a gondolásokkal, azt mondta, hogy az önkormányzat szinte tehetetlen, mert annak ellenére, hogy az árusok komoly károkat okoznak a turizmusból élő velencei üzlettulajdonosoknak is, a törvényi szabályozás hiányosságai miatt teljesen nem lehet tőlük megtisztítani a várost. Velence vízi útjain és a Canal Grandén csütörtökön teljesen leállt a közlekedés, az áruszállítás, a turisták pedig nem találtak maguknak gondolát.

Korábban:

Velencében lesz türelmi zóna