Le Pen máris választási csalástól tart

Vágólapra másolva!
Tömeges szavazathamisítástól tart a vasárnapi elnökválasztáson Jean-Marie Le Pen, a Nemzeti Front (FN) elnökjelöltje, aki a közvélemény-kutatási jelzések szerint jó esetben 25 százalékos eredményre számíthat.
Vágólapra másolva!

A szélsőjobboldali pártvezér nemzetközi sajtókonferenciát hívott össze az FN saint-cloud-i székházába, hogy előre tájékoztatást adjon aggodalmairól. Kérte az újságírókat, hogy a vasárnapi voksoláson figyeljék éberen a szavazás lebonyolítását, mert szerinte "hatalmas hamisítás készül a nép akaratának meghiúsítása" céljából. Közölte, hogy panasszal fog élni, ha bármi rendellenességet tapasztal. Indulatosan bírálta a két forduló közötti kampányt, és a szélsőjobboldalt elutasító május 1-jei másfél milliós megmozdulásokra utalva kijelentette, hogy az összes intézmények kórusban keltik körülötte a hisztériát.

Le Pen 51 százalékos győzelmet jósol magának Jacques Chirackal szemben, és egy esetleges kudarcot, egy 30 százalék alatti arányt "személyes kudarcának és Franciaország vereségének" tekintene.

Korábban:

Pénteken zárul a francia kampány

Chirac nyerte a francia elnökválasztás első fordulóját