Vágólapra másolva!
Németországban különösen szigorúak a szélsőjobboldalt korlátozó törvények az ország szomorú történelmi múltja miatt. Ettől függetlenül szélsőjobboldali pártok itt is működnek, és ha a szövetségi törvényhozásban nem tudtak is helyet szerezni maguknak, egyes keleti, volt NDK-s tartományokban jó eredményeket értek el a helyi választásokon.
Vágólapra másolva!

Az NPD szimpatizánsai felvonulást tartanak

2000-ben országszerte növekedett a bevándorlók elleni erőszakos

Az NPD zászlója a Harmadik Birodalom jelképeire utal

A másik veszélyesnek tartott német párt a Német Népi Unió (DVV). Az NPD-nél kisebb, és látványos utcai megmozdulásokat nem szokott szervezni, de idegenellenességében nagyon hasonlít rá. A DVV szintén az elmúlt években tört elő a tartományi választásokon. 1999-ben 5,2%-ot szereztek Brandenburgban, és ezzel első ízben bekerültek egy tartományi parlamentbe.

Egyáltalán nem nevezhető szélsőségesnek, de mindenképpen pártja jobbszéléhez tartozik Edmund Stoiber bajor miniszterelnök, aki a CDU/CSU pártszövetség kancellárjelöltje lesz az őszi választásokon. Stoiber azon kevés politikusok közé tartozott, akik az EU-n belül kiálltak Ausztria mellett, amikor az Unió kiközösítette az osztrákokat a Szabadságpárt hatalomra jutása után. A CDU/CSU valószínűleg azért is választotta a hagyományos bajor konzervativizmust megtestesítő politikust jelöltjéül, mert érzékelték, hogy Németországban is megerősödött a jobboldal.