Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kivonulnak a páncélosok Rámalláhból

Vágólapra másolva!
Az izraeli páncélosok csütörtök hajnalban megkezdték a kivonulást Rámalláhból és a közeli menekülttáborból, s ezzel a jelek szerint befejeződött a két nappal ezelőtt kezdődött nagyszabású offenzívájuk a Palesztin Hatóság székhelyén. A kivonás kezdetétől palesztin biztonsági források számoltak be az AP hírügynökségnek.
Vágólapra másolva!

Palesztin részről bejelentették azt is, hogy Ciszjordániában csütörtökre virradóra kivégeztek két, Izraellel kollaboráló palesztint, akiket a Palesztin Hatóság ítélt halálra. A Gázai övezet déli részén szerdán éjszaka az izraeli katonák lelőttek egy 19 éves palesztint, aki állításuk szerint tüzet nyitott egy izraeli telepre.

Előzőleg izraeli harckocsik és csapatszállító járművek hatoltak be szerda este a Gázai övezet déli részén fekvő al-Karara faluba, ahol kijárási tilalmat rendeltek el. Az izraeli erők három kilométeres mélységben hatoltak be a Hán Júnisz körzetétől északra fekvő településre és hangosbeszélőkön keresztül felszólították a lakosokat, hogy maradjanak otthonaikban. Két házból a katonák viszont kiparancsolták az ott-tartózkodó személyeket, hogy lerombolják az épületeket. Az izraeli behatolás előtt a térségben fegyveresek lövéseket adtak le izraeli telepesek egy gépjárművére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről