Ellentmondó hírek az elrabolt amerikai újságíróról

Vágólapra másolva!
Szombaton ellentmondó hírek érkeztek a Pakisztánban elrabolt amerikai újságíróról, Daniel Pearlről. A CNN péntek este úgy értesült, megölték, ám később jelentkezett egy újabb csoport, és váltságdíjat követelt.
Vágólapra másolva!

A CNN péntek este jelentette be, hogy egy pakisztáni csoport e-mailben az újságíró kivégzéséről értesítette az újságíró szerkesztőségét. Tudatták: Pearl holttestét Karacsi egyik temetőjében találják. A Wall Street Journal azonban nem erősítette meg az üzenetet.

A hatóságok átkutatták a mintegy 300 temetőt, ám nem találtak arra utaló nyomot, hogy az újságírót valahol a közelben hagyták volna. A rendőrség azért is kétli, hogy megölték Pearlt, mert a túszejtők nem küldték el a férfi holttestének fotóját.

Időközben azonban az iszlámábádi amerikai nagykövetség telefonhívást kapott, amelyben egy csoport elismerte: ők rabolták el az újságírót, és szabadon engedéséért két millió dollár váltságdíjat követeltek. Ez megegyezik a túszejtők korábbi követelésével.

A Wall Street Journal 38 éves újságíróját a múlt héten rabolták el, mikor interjúra készült egy fundamentalista vezetővel - írta a CNN.

Korábban:

A CNN szerint elrablói megölték Daniel Pearl amerikai újságírót