Élelmiszer helyett óvszert osztott az ENSZ

Vágólapra másolva!
Étel, víz és takaró helyett az ENSZ munkatársai fogamzásgátló gyógyszert és óvszert tartalmazó kis csomagokat osztottak ki Pakisztán és Irán számos menekülttáborában. A két ország táboraiban jelenleg körülbelül ötmillió ember él.
Vágólapra másolva!

Óvszereket osztottak ki az ENSZ munkatársai az afgánok menekülttáboraiban a várva várt élelem helyett. A meglepett menekültek hangosan tiltakoztak az adomány ellen. Erről a táborokban dolgozók, illetve diplomaták beszámolói alapján a Pakistan News Service hírügynökség írt.

A kis csomagokban, amelyeket az ENSZ népegészségügyi szervezete juttatott el a napokban több pakisztáni és iráni táborba, "utólag is hatásos" fogamzásgátló gyógyszer és óvszer volt. A két ország menekülttáboraiban összesen körülbelül ötmillió ember él.

Az emberek ételre, vízre, takaróra és alapvető gyógyszerekre számítottak. A kis csomagok azért is háborították fel őket nagyon, mert a terhesség elleni védekezést az iszlám tiltja. Az ENSZ munkatársai az akciót azzal magyarázták, hogy születésszabályozásról van szó, de a tabletták beszedésére senkit nem köteleznek.