Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Berlusconi tiszteletét fejezte ki az iszlám kultúra iránt

Vágólapra másolva!
Múlt heti nagy vihart kavart kijelentése után az olasz kormányfő kedden fogadást adott az arab országok nagyköveteinek, és mély tiszteletét fejezte ki az iszlám kultúra iránt. Olaszország hagyományos szerepéhez híven a jövőben is híd kíván lenni az arab és a nyugati világ között - mondta.
Vágólapra másolva!

Az olasz kormányfő, Silvio Berlusconi mély tiszteletét fejezte ki az iszlám kultúra iránt, azok után, hogy múlt heti félreérthető kijelentésével kisebb vihart kavart diplomáciai és egyházi körökben - írja a RAI. Berlusconi egy beszédében a nyugati kultúrát az iszlámnál magasabb rendűnek mondta, de később azzal magyarázta az állítólagos félreértést, hogy baloldali politikai ellenfelei elferdítették szavait.

A miniszterelnök kedd este fogadást adott Rómában az arab országok nagyköveteinek, és azt mondta, hogy Olaszország hagyományos szerepéhez híven a jövőben is híd kíván lenni az arab és a nyugati világ között. A résztvevők elmondása szerint a követek és a kormányfő találkozója szívélyes légkörben zajlott.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről