Pakisztánban félnek a keresztények

Vágólapra másolva!
Szenczy Sándor az [origo]-t az afgán-pakisztáni határról tudósította, ahol a Magyar Baptista Szeretetszolgálat vezetőjeként a menekültek helyzetén próbált segíteni.
Vágólapra másolva!

Holnap indul haza Pakisztánból Szenczy Sándor, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat vezetője. A lelkész az afgán-pakisztáni határ közelében lévő menekülttáborokat meglátogatva felmérte a konkrét segítségnyújtás lehetőségeit. A helyi partnerszervezetekkel együtt elkészített tanulmány elsősorban az ivóvíz-ellátás megszervezésére és a higiéniai kiszolgálóegységek megépítésére irányul.

Szenczy Sándor reméli, hogy sikerül magyar anyagi forrásokat is találnia ahhoz, hogy a Shamshatoo-i menekülttábor lakói számára emberhez méltó feltételeket teremtsenek.

A Magyar Baptista Szeretetszolgálat két munkatársa meglátogatta az islamabadi keresztény közösséget is, élelmiszercsomagot osztva rendkívül szerény körülmények közt élő mintegy hétezer kereszténynek, akik a nemrégiben bekövetkezett árvíz pusztításai után most attól tartanak, hogy a többségi muzulmánok ellenségnek tekintik őket a várható amerikai ellencsapások után.