Még mindig bizonytalan a Malév-gép indulása Ganderből

Vágólapra másolva!
A Malév járata, amely kedd óta a kanadai Ganderben vesztegel, várhatóan pénteken New York helyett Budapestre indul, mert az FBI kérésére újra lezárták New York légterét. Az indulás időpontjáról még nincs hír, mert a Ganderi repülőtér szintén zárva van.
Vágólapra másolva!

Mégsem nyitották meg tegnap a kanadai Gandert , ahol a Budapest-New York közötti MA090-es gép várakozik kedd óta, további negyven repülő és hatezer utas társaságában. Az utasokat a környékbeli iskolákban szállásolták el, mert az egyébként csak üzemanyag tankolásra használt repülőtér közelében nincsenek szállodák. A Malév a felszállási engedélyt megkérte, de az indulás pontos időpontja várhatóan csak délutánra derül ki. A megváltozott úti célról viszont már most is van információ: New York helyett Budapestre indul a járat, hiszen az amerikai légtér megnyitása ellenére New Yorkban szünetel a légiforgalom. Az FBI kérésére zárták le újra a város összes repterét.

A Malév torontói járata elindult, várhatóan budapesti idő szerint 14 óra 45 perckor érkezik Ferihegy repülőterére. A Malév pénteki járatai közül törölte az MA090-es Budapest-New York, illetve az MA091-es New York-Budapest járatát. A megemelt biztosítási költségek miatt nem indítják a Budapest és Skopje között közlekedő járatokat sem (MA0440, MA0441).

A Malév a 06 40 21 21 21-es kék számon ad bővebb felvilágosítást a járatokról.