Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Választási befolyásolás kengurufarokkal

Vágólapra másolva!
Ausztráliában kengurufarokkal próbálják "megvenni" a választókat.
Vágólapra másolva!

Ausztráliában heves vita robbant ki arról, hogy vajon szavazatok megvásárlásának számít-e, ha a választási kampányban kengurufarkat ajándékoznak bennszülötteknek. David Elferink, az Északi Területek liberális párti képviselője a vitában elismerte, hogy ritkán megy üres kézzel, kengurufarok nélkül választókörzetébe.

Augusztus 18-án új parlamentet választanak az ausztráliai Északi Területeken. Elferink munkáspárti ellenfele, Harold Furber szerint ez választási csalás, mivel a bennszülöttek, miután elfogadták az ajándékba kapott kengurufarkakat, úgy érzik majd, kötelességük Elferinkre voksolni. A Liberális Párt (Country Liberal Party) saját bevallása szerint egy hentesnél kétszáz kengurufarkat vásárolt darabonként öt ausztrál dollárért a választási harc céljaira. A kengurufarok ínyencfalat a bennszülöttek számára.

A választásokat felügyelő Barrie Hamilton elismerte, hogy nehéz dönteni a vitás kérdésben: "Számomra olyan ez, mint ha az elővárosokban grillpartikat rendeznének, hogy a választók azokon találkozhassanak a jelöltekkel."

australia.com

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről