Vágólapra másolva!
Országos vetélkedősorozatot indít a Mindentudás Egyeteme középfokú oktatási intézmények számára.
Vágólapra másolva!

Ki miben mindentudós? címmel országos középiskolai vetélkedősorozatot indít a Mindentudás Egyeteme (ME) az Oktatási Minisztérium (OM) védnöksége alatt. Az iskolák diákcsapatai április 11-étől jelentkezhetnek a tudományos versenyre, melynek középdöntőit és döntőjét az év végén a Magyar Televízió (MTV) is programjára tűzi. A vetélkedőt március 22-én a mutatták be a szervezők és a támogatók a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Felolvasótermében.

Fábry György, Magyar Bálint, Vizi E. Szilveszter, Kósa Somogyi György, Sallai László (Mindentudás Egyeteme ügyvezető igazgató)
Fábri György, Magyar Bálint, Vizi E. Szilveszter, Kósa Somogyi György, Sallai László


A vetélkedőre négy diákból és két felkészítő tanárból álló csapatok nevezhetnek az ME honlapján. Egy egy iskolából több csapat is jelenkezhet - mondta Fábri György, az ME tudományos igazgatója. A csapatoknak főként a Mindentudás Egyetemén elhangzott előadások anyagából kell majd izgalmas feladatokat megoldania. A feladatok elsősorban kreativitást, prezentációs készséget igényelnek és azt, hogy a csapatok az internetes információforrások segítségével bármilyen tudományágból érkező kérdésre válaszolni tudjanak.

A játék első szakasza, a hétfordulós internetes selejtező április 11-étől május 29-ig tart. Ebben a szakaszban a csapatoknak teszteket és esszékérdéseket kell megoldaniuk. Azok a csapatok, amelyek ebben a szakaszban a legjobban szerepeltek, szeptembertől részt vehetnek a regionális döntőkben, ahonnan 2-2 csapat jut majd tovább a négy középdöntőbe. A középdöntők négy győztes csapata vívja az országos nagydöntőt. A középdöntő résztvevőinek külön tábort szerveznek októberben, ahol a diákokat a televíziós szereplésre készítik fel. A vetélkedő díjaival kapcsolatban Fábri György annyit árult el, hogy azok a tudáshoz, az internethez és az ismeretterjesztéshez kapcsolódnak.

Vizi E. Szilveszter

Vizi E. Szilveszter

Vizi E. Szilveszter,

Magyar Bálint

Magyar Bálint

Magyar BálintMagyar Bálint

Kósa Somogyi György

Kósa Somogyi György

Kósa Somogyi GyörgyKósa Somogyi György

Fotók: Mayer András