Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szkeptikus Konferencia 2005

Vágólapra másolva!
2005. március 5-én a Szkeptikus Konferenciát rendeztek a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Fizikai Intézetében. A kezdeményezést, melynek célja az áltudományok elleni fellépés, a Székesfehérváron évente megtartott Szkeptikus Találkozók ihlették. Az összejövetel közreműkodő partnerei az Eötvös Loránd Fizikai Társulat, a Szabadalmi Hivatal, a Természet Világa, az Élet és Tudomány, és a Magyar Fizikus Hallgatók Egyesülete voltak.
Vágólapra másolva!
Szkeptikus Konferencia 2006/mindentudasegyeteme/20060220szkeptikus.htmlAz idei találkozó beharangozója

A2004-es műegyetemi konferencia nagy sikernek bizonyult és nem volt ez most sem másként: diákok és érdeklődők zsúfolásig töltötték az előadótermet. A köszöntőben a szervezők ismét elmondták az egybegyűlteknek: kötelességüknek érzik, hogy a tudomány eszközeivel és eredményeivel vegyék fel a harcot az egyre jobban terjedő áltudományossággal szemben.

Härtlein Károly

Härtlein Károly bejátszásai tanulságosak voltak

Härtlein Károly Härtlein Károly

A szkepszis után ismeretterjesztés következett: Hraskó Péter egyetemi tanár kísérletet tett Albert Einstein speciális relativitáselméletének 45 perces bemutatására, bár előre bevallotta, hogy ez szerinte is képtelenség. A témáról több publikációt is megjelentetett professzor beszélt Einstein és Newton teóriájának különbségeiről, a speciális relativitáselmélet klasszikus elemeiről, mint például az ikerparadoxonról és a Lorentz-transzformáció paradoxonjairól is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről