Az autók fejlesztése, automatizálása: az autó jövője

Vágólapra másolva!
Mi az a közlekedési automatika és milyen szerepe lesz a közlekedés jövőjében? Merre haladnak az autógyártók, milyen lesz a jövő autója? Most megtudhatja.
Vágólapra másolva!

http://zeus.sze.hu/ejegyzet/ejegyzet/kozlek/keret.htm

A Széchenyi István Egyetem győri távoktatási központjának anyaga összefoglalja, amit a közlekedési automatikáról tudni kell. Az anyagban az automatizálás szerepéről olvashatunk és arról, hogy ez milyen általános biztonság- és irányítástechnikai problémákat vet fel a közlekedésben. Ezután a különböző biztonságtecnikai eljárásokat vetik egybe, végül a közlekedésben alkalmazott biztonsági automatikák gazdasági és jogi kérdéseit vizsgálják. A szerző a közúti közlekedés mellett külön fejezetet szánt a vasúti, a vízi és a légi közlekedés automatizálásának bemutatására.

Visszapillantó helyett: kamerák


http://www.sg.hu/printer.php?cid=34230

"Egy modern autó már elképzelhetetlen elektronikus eszközök nélkül, és az informatikai és az autógyártó iparág vezetői szerint a jövőben ez még inkább így lesz. A köztük kötött megállapodásokból kitűnik, hogy az autókban lévő számítógépek nemcsak kényelmünket és biztonságunkat szolgálják majd, hanem az "okos" autók funkciógazdagsága még a Knight Rider-sorozat KITT-jével is felveheti a versenyt." Az SG információs és tudományos magazin nemrég megjelent cikke a nagy autógyárak legújabb fejlesztéseit mutatja be, melyek egy része akár 5-10 év múlva alapfelszereléssé válhat az autókban.

Ez talán nem a közeljövő

http://www.nkth.gov.hu/letolt/kutat/tep/kozlek/keszterobert.pdf

"A közúti járművekkel szembeni legfontosabb követelmények az elmúlt évtizedben jelentősen átalakultak. Meghatározó céllá vált az emberek életminőségének javítása és ennek következményeként a környezetszennyezés csökkentése, a természeti erőforrások kímélése és az utasok biztonságának fokozása. Így az aktuális kutatásokat az alábbi követelményeknek való maximális megfelelés motiválja: károsanyagemissziók csökkentése, üzemanyagfogyasztás csökkentése, gazdaságosság növelése, aktív biztonsági elemek alkalmazása, utasok passzív védelme, stb." A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal tanulmánya a járművek konstrukciójának és gyártásának technológiai fejlődési lépéseiről, vagyis arról, hogy merre tartanak a fejlesztések az autógyártásban.

http://www.inco.hu/inco1/innova/cikk5.htm

A biztonság fejlesztése a jövőben is fontos lesz

Az Inco nevű tudományos internetes magazin cikke ugyancsak a közlekedés várható - 1999-ben előrevetített - jövőjéről szól. Szó esik a recycle-carról, azaz az újrahasználható autókról, a járművek jövőbeli automatizáltságáról, biztonságáról. Végül egy DaimlerChrysler esettanulmányon, a hibridautó-fejlesztéseken keresztül mutatja be a szerző, hogy egy-egy ilyen fejlesztés milyen kihívásokat jelent a cégek számára.

http://www.nol.hu/melleklet/cikk/349573/

A Népszabadság cikke a kortárs fejlesztések egyik speciális irányáról: olyan autókról, melyek a négylábú kedvencekhez hasonlóan interaktívan "élnek" együtt tulajdonosaikkal. "Éreznek", reagálnak, kommunikálnak vagy akár meg is védenek.