Az "elnök" Melbourne felé tart

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hiába hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet keddi számában azokra, akik a zavarosban akarnak halászni: a rosszhírű OTSB népszerűtlen elnöke, Hegyi Gyula, mint a magyar olimpikonok vezetője, kedden délben olimpiásainkkal Melbourne felé vette útját. Délben a budaörsi vasútállomáson gyülekeztek az olimpiai küldöttség magyar tagjai. Derék vasutasaink azonban sztrájkoltak: nem voltak hajlandók munkába állni addig, amíg Bebrits Lajos a miniszter. (Bebritset azóta leváltották és Csanádyt nevezték ki miniszternek.) Az autóbuszok ezért Prágába indultak, hogy majd onnan a repülőgépek szállítsák tovább a magyarsportolókat Ausztráliába.

Az OTSB jelenlegi elnöksége hétfőn délután ülést tartott. Az ülésen határozatot hoztak, hogy Sebes Gusztáv, Kelen Béla és Kutas István ne szerepeljen a vezetők névsorában. A határozatot a sajtó s a közvélemény tiltakozására hozták, de ugyanakkor nem számoltak azzal, hogy ma már nincsen egyetlenegy sportkör, sportegyesület sem, amely elismerné az OTSB létjogosultságát. Hegyi Gyulát sem tekinthetjük a magyar sport elismert vezetőjének, hiszen jól tudjuk. Hogy nem a magyar sporttársadalom emelte őt az OTSB elnöki székébe. Tiltakozunk ellene, hogy hegyigyulák képviseljék a magyar sportküldöttséget Melbourne-ben. Tiltakozunk az olyan sportvezetők ellen, mint Sebes Gusztáv, Kutas István, Kelen Béla és az OTSB jelenlegi főosztályvezetői.

Kérjük a magyar kormányt, intézkedjék - még van idő: - azonnal rendelje vissza Hegyi Gyulát és haladéktalanul szüntesse meg vízfej-OTSB-t és a Magyar Labdarúgó Szövetségalakulásának példájára hozza létre a sportágak vezetőtársadalmi szerveit.

(g. z.)