Szabad a szex "azokon"a napokon?

Vágólapra másolva!
Sokakat riaszt, de van, akiknek nem veszi el a kedvét a szex a nehéz napokon. A menstruációs ciklus alatt azonban fokozottabban kell ügyelni a higiéniára, ugyanis védtelenebb a női szervezet a fertőzésekkel szemben.  
Vágólapra másolva!

A történelem során a ciklus alatti szex elutasításának vallási-kulturális okai voltak: a nőt a vérzése során tisztátalannak tartották, s attól féltek, hogy a (bűnökkel) szennyezett vér a férfit is tisztátalanná teszi. Egyes törzseknél a vérző nő még a közös kutat sem használhatta, nem ehetett-ihatott együtt a törzs többi tagjával, sőt, amíg el nem múlt a vérzés, a kunyhója ajtaján sem léphetett ki a nő. Ehhez képest nagyot változott a világ: ma a menstruáció a legtermészetesebb jele a viruló, egészséges, érett nőnek, és ha az alkalom úgy hozza, a menstruáció alatt is bátran kommunikálhatja vágyait, vagy fogadhatja a szexuális közeledést, ha akad vállalkozó kedvű partner hozzá.


A nők általában hárítanak


Persze, azért ma sem olyan egyértelmű mindenki számára a ciklus alatti szex, sokszor éppen mi nők utasítjuk vissza ilyenkor a párunk közeledését. Mindennek kifejezetten gyakorlati okai vannak, például, hogy menstruáció alatt nem érezzük annyira illatosnak és üdének magunkat, mint egyébként, illetve a libidó nullára esik vissza a hasgörcsök, a fejfájás és a mellek fájdalmas feszülése miatt.


Az orgazmus sietteti a szervezet tisztulását


Azonban nem mindenki működik így. Akadnak nők, akik számára a megváltozott hormonok hatására egyszerűen érzékivé válik minden érintés, és olyan vágyak ébrednek a testükben, amelyek mélyen hallgatnak más napokon. A vérbőség hatására hiper-érzékennyé válnak a szexuális ingerekre, ami nemcsak azért jó, mert könnyebben elérnek a csúcsra, hanem mert az orgazmus olyan, a méhen belüli mozgásokat idéz elő, amelyek hatására felgyorsul a menstruációs folyamat, és hamarabb tisztul meg a szervezet a menstruációs vértől.


Szex, de hogyan?


A vérzés alatti szex kicsivel nagyobb körültekintést kíván, mint egyébként. Fontos tudni, hogy a menstruációs ciklus alatt védtelenebb a női szervezet a fertőzésekkel szemben, egyrészt mert kissé nyitottabb a méhszáj, mint más napokon, könnyebben kúsznak fel kórokozók, valamint a hormonális változások hatására a hüvely sem biztosítja ugyanazt a védelmet, mint egyébként. Ha ehhez még hozzávesszük azt is, hogy általában menzesz idején gyengébb az immunrendszer működése, akkor nem csoda, hogy a ciklus alatti szex fokozott higiéniai elővigyázatosságot igényel. A pasik azonban bátran közeledhetnek, őket nem fenyegeti extra veszély párjuk vérzése idején sem.



6 tipp a felhőtlen együttléthez:


Csak zuhanyozás, az intim területek rendbetétele után engedjetek a vágyaknak.


Vérzés alatt ne használjatok síkosítókat, se masszázsolajat a hüvely védelme miatt.


Minden játékeszközt alaposan fertőtlenítsetek szex előtt és után.


Részesítsétek előnyben a fürdőszobát: egy érzéki zuhanyozás közben is megtörténhet az egyesülés.


Semmit ne erőltessetek rá a másikra, legyenek előre tisztázva a határok.


Védekezzetek! A menstruáció sem biztosít száz százalékos védelmet a nem kívánt terhességgel szemben.



K. T.