Vírus- és gombaölő aromaterápia

Vágólapra másolva!
A szegfűszegolaj átható illatát a legtöbben a karácsonyi készülődéshez társítjuk, de csak kevesen vannak tisztában a szegfűszeg terápiás tulajdonságaival. A szegfűszegolaj számtalan célra alkalmazható, például fájdalomcsillapítóként, továbbá gomba- és vírusellenes szerként.
Vágólapra másolva!

A fájdalom enyhítésére


A szegfűszegolaj elűzi a fogfájást, ezért gyakran adják fogkrémekhez és szájvizekhez is. Emellett a masszázsolajok kedvelt eleme, mert egyik alkotórésze, az eugenol fájdalomcsillapító hatású.


Candida-fertőzések és lábgomba


Egy nemrégiben nyilvánosságra hozott tanulmány szerint a szegfűszegolaj gombaölő hatású, ezért jól alkalmazható lábgomba esetén, de hatásosnak bizonyult számos más gombafaj, többek között a Candida és a hüvely gombásodását okozó törzsek ellen is.


Elpusztítja a vírusokat


A vizsgálatok szerint a szegfűszegolaj gátolja a herpeszvírusok családjába tartozó, így az ajakherpeszt és az övsömört okozó fajok szaporodását. A koncentrált olaj irritálhatja a bőrt és a nyálkahártyákat, így csak vivőolajjal, például mandula- vagy olívaolajjal higítva alkalmazható (egy teáskanálnyi vivőolajba cseppents egy csepp szegfűszegolajat). Az első aromaterápiás kezelés előtt végezz bőrpróbát karod belső oldalán és 24-48 óra elteltével alkalmazd csak az olajat, amennyiben nem tapasztalsz túlérzékenységi reakciót.