Beckham utódja lehet a csontbetegségben szenvedő 6 éves kisfiú

Vágólapra másolva!
Fletcher Tollt 17 hónapos korában támadta meg a csontpusztító oszteomielitisz (csontvelőgyulladás), amely mindkét lábát megbénította, és képtelenné tette a járásra. A hatéves kisfiú azonban olyan figyelemreméltó javulást produkált, hogy nemrég a brit Arsenal futballcsapat leigazolta.
Vágólapra másolva!

A ritka betegség következtében Fletcher csípőjén ötforintos nagyságú lyuk keletkezett, és az orvosok attól tartottak, amputálni kell a lábát. A King's Lynn-i Erzsébet királynő kórházban végzett gyógykezelést követően azonban olyan fantasztikus javulást mutatott, hogy nemsokára már újra rúgta a bőrt a pályán.


Először négyévesen szúrták ki az edzők, és egy év múlva 40 ezer reménybeli focistát megelőzve felvették az Arsenal futballiskolájába. Az edzők a gyerekbajnokságokon rengeteg gólt szerző Fletchernek nagy jövőt jósolnak, a brit Premier League leendő csillaga lehet.


Édesanyja, a 34 éves Lisa szerint fia felgyógyulása fantasztikus. "Csecsemőkorában nem tudta mozgatni a jobb lábát. Az orvosok azt mondták, valami olyan ritka fertőzés, amely a csontot pusztítja. Miután a csípőjébe lyukat rágott a betegség, azt mondták, legrosszabb esetben amputálni kell a lábát. Az orvosok nem hitték, hogy Fletcher valaha még tud majd focizni vagy járni, úgyhogy ez rendkívüli fordulat volt" - meséli.


Büszke édesapja, a 28 esztendős Rikki kilenchónapos korában adott először futballabdát a fiának, amikor járni kezdett. Tizenhét hónaposan azonban kórházba kellett vinni, miután a jobb lába lebénult. A vizsgálatok kimutatták, hogy Fletcher oszteomielitiszben szenved, egy ritka csontbetegségben, amely hatalmas lyukat evett a csípőjében. Az orvosok attól tartottak, hogy amputálni kell a lábát, de végül kéthetes antibiotikum kezelést követően megindult a gyógyulás útján.


Rikki hamar felismerte fia kivételes képességét, és négyévesen beíratta a helyi gyerekfutball-klubba. Egy évvel később az Arsenal edzői is felfigyeltek a tehetséges fiúra, de ekkor még nem érte el a korhatárt. Végül hatéves születésnapja után került be az élvonalbeli csapat utánpótlás csapatába, 40 ezer jelentkezőt megelőzve. Edzői szerint Fletcher született tehetség, akire nagy jövő vár a professzionális labdarúgásban.