Így kell igazán bocsánatot kérni

Vágólapra másolva!
Akármit is rontunk el a párunkkal - legalábbis egy bizonyos határig - egy valódi, őszinte bocsánatkéréssel mindig helyrehozhatjuk. De vigyázat, a félszívű vallomásokat azonnal kiszúrja a másik fél.
Vágólapra másolva!

Ha gyakran megbántjuk kedvesünket, akkor bizony gyorsan eljuthatunk arra a pontra, hogy nem veszi komolyan az újabb "Ne haragudj" kezdetű mondatunkat. Különösen akkor, ha ismétlődően hasonló figyelmetlenségekkel sikerül a másik hangulatát elrontanunk.


Egy nem őszinte, csak a hangulat javítását célzó bocsánatkérés semmit sem ér, sőt, igazából csak rontja a helyzetet. Azt kell éreznie párunknak, hogy a rossz néven vett cselekedet vagy szó minket is ugyanannyira bánt már, mint őt. A másik könnyen megérzi, hogy valóban átérezzük-e, túllőttünk a célon vagy csak úgy teszünk, mintha minket is zavarna az esemény.


Sokan bíznak az engesztelő vacsora és az ajándékok segítségében - a virágcsokortól a legdrágább csecsebecsékig bármi szóba jöhet ilyenkor -, de ezek is teljesen hatástalan eszközök a kiengesztelést tekintve, ha a bocsánatkérésünkkel kapcsolatban felmerül az őszintétlenség legkisebb gyanúja is a másikban.