Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Paradicsomleves, pirított csicseriborsóval

Vágólapra másolva!
Paradicsomleves, pirított csicseriborsóval
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

3 kápia paprika

1 fej vöröshagyma

2 doboz darabolt paradicsomkonzerv

1 gerezd fokhagyma

bors

olívaolaj

fél liter alaplé

2 szál kakukkfű

1 konzerv leszűrt csicseriborsó

1 tk. füstölt pirospaprika

olívaolaj

2 dl habtejszín a díszítéshez

pirított kenyér

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

1.Az egész, megmosott paprikákat tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire és 200 fokon süssük addig, ameddig elkezd szenesedni a héja.

2.Ezután tegyük egy tálba a paprikákat és fedjük le, hagyjuk negyed órát állni a gőzben, majd húzzuk le a héjukat.

3.Vágjuk apróra a hagymát, a zellert és a fokhagymát, majd olívaolajon dinszteljük meg őket.

4.Adjuk hozzá a paradicsomkonzerveket és az alaplevet, sózzuk, borsozzuk és forraljuk fel a levest, majd kis lángon főzzük 5-10 percig.

5.Eközben öblítsük át a csicseriborsót, majd egy papírtörlővel itassuk fel róla a nedvességet.

6.Egy sütőpapírral bélelt tepsin oszlassuk el egyenletesen a csicseriborsót, locsoljuk meg olívaolajjal és sózzuk, füstölt pirospaprikával fűszerezzük.

7.Helyezzük 180 fokos sütőbe, és süssük aranybarnára (kb. 15 perc).

8.Miután a leves megfőtt, tegyük hozzá a felkockázott paprikát, a magháza nélkül, majd botmixerrel pürésítsük.

9.Szórjuk meg a friss fűszerekkel és a füstös csicseriborsóval.

10.Tálaláskor csurgassunk tejszínt a leves tetejére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről