Mi kell hozzá?
3 kápia paprika
1 fej vöröshagyma
2 doboz darabolt paradicsomkonzerv
1 gerezd fokhagyma
só
bors
olívaolaj
fél liter alaplé
2 szál kakukkfű
1 konzerv leszűrt csicseriborsó
1 tk. füstölt pirospaprika
só
olívaolaj
2 dl habtejszín a díszítéshez
pirított kenyér
Hogyan kell elkészíteni?
1.Az egész, megmosott paprikákat tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire és 200 fokon süssük addig, ameddig elkezd szenesedni a héja.
2.Ezután tegyük egy tálba a paprikákat és fedjük le, hagyjuk negyed órát állni a gőzben, majd húzzuk le a héjukat.
3.Vágjuk apróra a hagymát, a zellert és a fokhagymát, majd olívaolajon dinszteljük meg őket.
4.Adjuk hozzá a paradicsomkonzerveket és az alaplevet, sózzuk, borsozzuk és forraljuk fel a levest, majd kis lángon főzzük 5-10 percig.
5.Eközben öblítsük át a csicseriborsót, majd egy papírtörlővel itassuk fel róla a nedvességet.
6.Egy sütőpapírral bélelt tepsin oszlassuk el egyenletesen a csicseriborsót, locsoljuk meg olívaolajjal és sózzuk, füstölt pirospaprikával fűszerezzük.
7.Helyezzük 180 fokos sütőbe, és süssük aranybarnára (kb. 15 perc).
8.Miután a leves megfőtt, tegyük hozzá a felkockázott paprikát, a magháza nélkül, majd botmixerrel pürésítsük.
9.Szórjuk meg a friss fűszerekkel és a füstös csicseriborsóval.
10.Tálaláskor csurgassunk tejszínt a leves tetejére.