Bivalyhús könnyedén

Vágólapra másolva!
Bivalyhús könnyedén
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

800 gr bivaly hús
10 gr szerecsen dió
10 gr őrölt koriander mag
5 gr őrölt bors
30 gr méz,
20 gr mustár
50 gr mangalica zsír
20 gr só
200 gr sárgarépa
100 gr vörös hagyma
50 gr borecet
200 gr víz
2 db babérlevél
3 db szegfűszeg
150 gr cukkíni
150 gr sárgarépa
150 gr fehér répa
150 gr zöld borsó
500 gr újburgonya
50 gr teavaj
20 gr gyömbér
20 gr só
5 gr őrölt bors
50 gr citrom leve

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

Az őrölt borsot, a reszelt szerecsendiót, és az őrölt koriander magot, a sót, egy kevés mézzel, és mustárral krémesítem. Egy serpenyőben elősütöm. A befűszerezett, elősütött húst, felkarikázott sárgarépával, és a szeletelt vöröshagymával együtt, a kuktába teszem. Adok hozzá babérlevelet, és szegfűszeget. Öntök hozzá fehér borecetet, és egy kevés vízet. Befedem, és egy óra alatt puhára párolom. Amikor elkészült, a szaftját leszűröm, és azt kínálom az ételhez. A cukkínit, a sárgarépát, a fehér répát vékony juliennére vágom, és kevés vajban megpirítom, a zöldborsóval együtt. Frissen reszelt gyömbérrel, sóval, őrölt borssal, és citrommal ízesítem. Nyár van, az új burgonya jár hozzá.