Hozzávalók:
1 db padlizsán
1 db zeller gumó
6 db tojás
só
2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
20 dkg paradicsom
8 szem szilva
4 szelet füstölt sonka
2 dkg mandula
Turmix:
Mandulával megszórom.
20 dkg magozott szilva
5 dl tej
2 dkg mandula
Hogyan kell elkészíteni?
A zellert lereszelem, és szárazon megpirítom. Hozzáütöm a tojást, keverek bele egy kevés reszelt sajtot, sózom, és kis átmérőjű lepénykéneknek megsütöm. A padlizsánból ujjnyi vastag szeletet vágok, megkenem vastagon tejföllel, paradicsom karikát teszek rá, megszórom egy kevés reszelt sajttal, és sütőben megsütöm. Tálaláskor ezt a sült padlizsánt teszem a tojáslepényre. A szilvát felvágom, kiveszem a magját, és teszek a helyére mandulát. Szeletelt sonkába tekerem, és a sütőben megsütöm.
Turmix: A szilvát félbe vágva megsütöm, összeturmixolom és a hideg tejjel elkeverem.