Tökfőzelék sütőben sült rántott hússal

Vágólapra másolva!
Tökfőzelék sütőben sült rántott hússal
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

50 dkg karaj csont nélkül
3,5 dl görög joghurt
1 cs friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
1 tk mustár
20 dkg ízesítés nélküli kukoricapehely (corn flackes)
10 dkg teavaj
1dl étolaj

sütőpapír
80 dkg gyalult tök
2 cs. kapor
1 cs újhagyma
3,5 dl tejföl

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

A csont nélküli karajt megsózom. Apróra vágott bazsalikomot, zúzott fokhagymát, kevés mustárt, és a sóval együtt elkeverem a sűrű joghurtban. A hús szeleteket beleforgatom a kézzel megtört kukorica pehelybe. Tepsit kibélelem sütőpapírral, és bekenem étolajjal. A bepanírozott húst is beolajozom vékonyan. Előmelegített légforgatós 190 C-fokos sütőben arany barnára sütöm. A gyalult tököt fele vaj, fele étolaj keverékben megpirítom. Rászórom a felkarikázott újhagymát, az apróra vágott kaporral együtt. Megpirítom. Csak a pirítás után sózom meg. Hozzá forralom a tejfölt, és tálalom az ételt.