Banános-zabkásás palacsinta

Vágólapra másolva!
Hozzávalók: 3 db érett banán, 1,5 dl mandulatej, 150 g finomszemű zabpehely, 2 db tojás, 1 fürt koktélparadicsom, 1 db érett avokádó, 1 marék spenót, citrom leve, olívaolaj, só, bors
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

Hogyan kell elkészíteni?

1. Az érett banánokat pépesre törjük, majd elkeverjük mandulatejjel.
2. Egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat, majd összekeverjük a mandulatejes folyadékkal. Hozzáadjuk a zabpelyhet.
3. Egy felforrósított serpenyőbe tegyünk kevés olajat, majd a masszát egy lapos evőkanállal helyezzük a serpenyőbe és 3-3 percig süssük mindkét oldalát. Méretre nagyjából 10 cm-es palacsintákat készítsük.
4. Ha a palacsintákat elkészítettük, ugyanabba a serpenyőbe a fürtös paradicsomokat, fürttel együtt tegyük be. Lepirítjuk, majd így kerül a palacsintákra.
5. Díszítésnek spenótot és szeletelt avokádókat halmozunk a palacsintákra.