Kultikus lemezekről beszélnek a magyar a könnyűzene nagyjai

hanglemez lejátszó zene
South Korea: Woman listens to record inside Hyundai Card Music Library in Seoul. Photo from 1. September 2015.
Vágólapra másolva!
Lemezjátszó címmel indul zenei rendezvénysorozat Budapesten, a B32 Galéria és Kultúrtérben. Kultikus albumokat hallgathat meg a nagyközönség hanglemezen, majd Horváth Gergely egy olyan ismert zenésszel beszélget, akinek sokat jelent az adott album.
Vágólapra másolva!

A programsorozat célja, hogy a könnyűzene meghatározó formátuma, az album visszanyerje népszerűségét. A szervezők számára az is fontos, hogy

a lemezek kulturális értékét szórakoztató formában, egy nyilvános beszélgetés keretében, a szakma elismert képviselőivel mutassák meg.

Ezért igyekeztek a rock 'n' roll történelem legnagyobbjaitól a legfontosabb lemezeket kiválogatni. Horváth Gergely, a Petőfi Rádió hajdani főszerkesztője, a Kultúrfitnesz című műsor vezetője a hazai könnyűzenei élet ismert személyiségeivel az adott lemez koncepciójáról, háttértörténetéről beszélget.

Az első est április 11-én lesz, ekkor David Bowie The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars albumát lehet meghallgatni Prieger Zsolttal az Anima Sound Systemből. A második zenehallgatáson, április 19-én, a Nirvana Nevermind című lemeze kerül terítékre, és Harcsa Veronika beszélget az albumról Horváth Gergellyel.

A B32 Galéria és Kultúrtér valamint a Fülesbagoly blog által szervezett programsorozaton

nagy hangsúlyt fektetnek a hangzásra is.

A hanglemezeket az Audio-Technica LP5 lemezjátszóján lehet meghallgatni, és a hallgatóságot körbeépítik KV2 Audio hangfalakkal, melyek valósághűen adják vissza az eredeti hang minőségét és dinamikáját. A Lemezjátszó programsorozat estjeire a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.