A kongresszusban rappelt egy képviselő

Vágólapra másolva!
A New York-ot képviselő Hakeem Jeffries a lehető legméltóbb módon emlékezett meg a húsz éve megölt Notorius B.I.G.-ről.
Vágólapra másolva!

Tegnap volt a húsz éves évfordulója a legendás rapper, Notorius B.I.G. halálának. A számtalan megemlékezés közül kiemelkedik Hakeem Jeffries megoldása: a New York-i képviselő kongresszusi felszólalásában Juicy című számának elrappelésével kezdte Notorius B.I.G. munkásságának felidézését - írja a Consequence of Sound.

– mondta Jeffries.

A képviselő arról is beszélt, hogy a rapper élete az amerikai álom megtestesülése a szegénységből a gazdagságba és a hírnévbe. "Biggie Smalls elment, de soha nem felejtjük el" – mondta Jeffries.

A Biggie Smalls és Frank White művésznevet is használó Notorius B.I.G - eredeti nevén Christopher George Latore Wallace - 1972-ben született Brooklynban. 1994-ban adta ki debütáló albumát, a Ready to Die-t, ezzel

a keleti parti hiphopszcéna központi figurája lett,

miközben a műfajban a nyugati partiak uralma érvényesült.

Notorius B.I.G. fontos szerepet játszott a keleti és nyugati partiak egyre jobban elfajuló konfliktusában, amely valószínűleg a halálát is okozta. 1997. március 9-én lőtte le egy ismeretlen merénylő Los Angelesben. Notorius B.I.G. azért utazott a városba, hogy második, a hónapban megjelenő Life After Death című albumát reklámozza. A 16 nappal a halála után kiadott duplaalbum óriási siker lett.

Notorius B.I.G. mindössze 24 éves volt, mikor lelőtték.

Hat hónappal élte túl egykori barátját majd legnagyobb riválisát:

a nyugati partiak vezérét, Tupac Shakurt 1996. szeptemberében lőtték le.

A két hiphopsztár halálát hamar összekötötték az eset hasonlósága és az egyre kiélezettebb rapháború kapcsán. Notorius B.I.G. neve egyébként Tupac lelövésekor is felmerült, de tagadta, hogy bármi köze lenne a gyilkossághoz. A két rapper halálának ügye máig megoldatlan.