Idén ők versenyeznek a Nagy-Szín-Pad! díjaiért

Sena Dagadu
Sena
Vágólapra másolva!
2017-ben nyolc zenekar és előadó versenyez a Nagy-Szín-Pad! tehetségkutató díjaiért. A felajánlókhoz pedig idén csatlakozott a Campus Fesztivál és a Budapest Park is.
Vágólapra másolva!

Az idei már a negyedik lesz a Nagy-Szín-Pad! tehetségkutató versenyek sorában. A szervezők idén is a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió lesznek, és persze új versenyzők vannak. Ezúttal nyolc zenekar és előadó, a Dope Calypso, a Jónás Vera Experiment, a Konyha, a Lóci játszik, a Mörk, Petruska, Sena és a The Qualitons verseng majd a díjakért. A legjobbak már nem csupán a hollandiai Eurosonic Fesztiválra, a Sziget, a VOLT és a Strand Nagyszínpadára kapnak meghívást, mert 2017-től

a Campus Fesztivál és a Budapest Park is csatlakozott a felajánlókhoz.

Az elődöntőknek és a döntőnek májusban az Akvárium Klub ad otthont, a koncerteket pedig élőben közvetíti a Petőfi TV.

Lobenwein Norbert főszervező azt mondta, "a Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyünk célja a kezdetek óta változatlan: ugródeszkát kívánunk nyújtani azoknak a zenekaroknak, előadóknak, amelyek és akik már önerőből sikeresek.

de a karrierjükben sokat segíthet számukra, ha a legnagyobb hazai fesztiválokon is bemutatkozhatnak. A verseny sikerét jelzi az eddigi fellépők illusztris névsora mellett az is, hogy a Sziget, a VOLT, a Strand Fesztivál és a MOL Nagyon Balaton mellett a versenyzők a Campus Fesztiválra, a Budapest Parkba és az Akváriumba is meghívást nyernek, a közmédia felajánlásaként pedig egyikük 2017-ben Magyarországot képviseli majd a Eurosonic Fesztiválon, Hollandiában" – mondta Lobenwein Norbert.

A Nagy-Szín-Pad! elmúlt három éve alapján sikertörténetekről lehet beszélni. Olyan produkciók vettek részt a korábbi versenyeken, amelyek

ma már alanyi jogon nagyszínpados headlinernek számítanak.

Elég csak a Halott Pénzre vagy a Szabó Balázs Bandájára gondolni. De ott van a Cloud 9+, a Margaret Island és a Honeybeast is. Pető Zoltán, a Petőfi rádió csatornaigazgatója azt mondta, "a Nagy-Szín-Pad! az egyetlen olyan zenei verseny hazánkban, amelyen a versenyzők a közönség részvétele mellett adnak koncertet. A fellépéseket élőben közvetítjük televízión és online is".

A negyedik Nagy-Szín-Pad! versenyre egyébként egy körülbelül száztagú szakmai szavazói kör ajánlása alapján kapott meghívást a nyolc produkció. 2017. május 19-től négy napon át, esténként 2-2 zenekar és előadó ad élő koncertet a budapesti Akvárium Klubban, a döntő pedig ugyanit lesz majd, május 27-én. A nyolc között van a budapesti

Dope Calypso zenekar, amelyiknek 2016-ban jött ki harmadik albuma.

Jónás Veráról érdemes tudni, hogy egyébként Artisjus Junior Dalszerző, valamint Fonogram-díjas énekesnő. Zenekarának, a Jónás Vera Experiment dalainak stílusmeghatározása személyes könnyűzene.

A Konyha zenéje eklektikus: első lemezüket a hatvanas-hetvenes évek rockzenéje inspirálta, azóta folyamatosan haladnak egy modern hangzás felé.

A Lóci Játszik zenekar története három éve kezdődött, amikor Csorba Lóci névadó frontember, a VAN című mozi filmzenéjével megalapozta a közönség és a szakma figyelmét. Tavaly fölényesen megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíját. Idén januárban jött ki második albumuk, és Fonogram-gálán elnyerték „Az Év Felfedezettje" címet.

A Mörk zenekar extrém Pop vagy Stand Up Jazz, de többnyire soul-funk alapokra épülő szabad szellemű zene.

Petruska igazi kuriózumnak számít a hazai könnyűzenei életben. A hagyományos rockzenei felállást következetesen mellőző, minimalista formációja mégis erővel tölti be a színpadokat.

Sena Dagadu 2002 óta meghatározó alakja a budapesti zenei életnek. Két szólólemez, négy Irie Maffia album és számtalan közreműködés után elkésztette legújabb lemezét, a Feathers-t.

A The Qualitons zenekar 2008-ban alakult Budapesten, és főként a 60-as évek zenei világából merítenek. Sajátos funk-beat zenéjük igazi különlegességnek számít a magyar könnyűzenei világban.