Újdonságokkal készül Szarka Tamás következő koncertjére

Szarka Tamás Közéleti személyiség foglalkozása művész SZEMÉLY zenész
Budapest, 2016. július 26. Szarka Tamás, a Ghymes együttes vezetője a Zsidó Kulturális Fesztivál sajtótájékoztatóján a Goldmark teremben 2016. július 26-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Szarka Tamás márciusban ad lemezbemutató koncertet a Nemzeti Színházban. Eddig az ő előadásában nem hallott, színházak felkérésére írt zenéit adja elő.
Vágólapra másolva!

A Kossuth-díjas Szarka Tamás már 39 éve zenél a színpadon, sokan elsősorban a nagysikerű Ghymes együttes tagjaként ismerik, de már jó ideje szólóban is előad. Most negyedik lemezének bemutatókoncertjére készül.

Hiánypótló lesz a koncert Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az ég szerelmére című albumra elsősorban a korábban, színházi felkérésekre írt zenéit gyűjtötte össze. A koncertet hirdető plakáton az szerepel, hogy az előadás "az újdonság erejével hat". Ennek oka pedig az, hogy ezeket a zenéket ugyan Szarka Tamás írta, de

soha nem hangzottak el élőben, színpadon.

Főleg nem a szerző előadásában. Ez a koncert többek között ezt a hiányt pótolja, de arra is lehet számítani, hogy egy-két, már klasszikussá vált Szarka Tamás-darab is elhangzik. Sőt, lesznek olyan zenék is, amelyeket kifejezetten erre az alkalomra írt Szarka Tamás. A koncert március 18-án lesz a Nemzeti Színházban.