PJ Harvey is fellép a Szigeten

PJ Harvey
British singer PJ Harvey performs on the stage during the BIME Live 2016 festival in the Spanish Basque city of Barakaldo on October 28, 2016. / AFP PHOTO / ANDER GILLENEA
Vágólapra másolva!
Huszonkét újabb nevet adtak közre a Sziget szervezői az idei pakkba. Köztük van PJ Harvey és visszatérőként az Alt-J is.
Vágólapra másolva!

22 új előadót jelentettek be a Sziget szervezői az idei fesztiválra. Köztük talán a brit dalszerző-énekesnő-gitáros PJ Harvey a legnagyobb név. És már csak azért is örülhetünk neki, mert a szigetes lesz

az első magyarországi fellépése.

PJ Harvey tavaly októberben Forrás: AFP/Ander Gillenea

PJ Harveynak tavaly jött ki legújabb, kilencedik nagylemeze, a The Hope Six Demolition Project. Nagyszínpados lesz idén az utóbbi évek egyik legnépszerűbb brit együttese, az új lemezén dolgozó Alt-J, de élő produkcióval lép fel a slágergyáros drum'n'bass-formáció, a Rudimental, vagy akár a Budapest című számával befutott, fiatal dalszerző-énekes George Ezra is.

Fellép idén a 10 éves, tavaly új lemezzel jelentkező brit indie-rock zenekar, a White Lies, és nagyszínpados lesz

az őrült bulijairól ismert ska-punk-reggae Dubioza Kolektiv is.

Az Arénában lép fel az electro house partyk guruja, a tortadobáló Steve Aoki, és Ausztrália Grammy-díjas női duója, a Nervo is.

Az A38 Színpadon erős indie-pop-elektro felhozatal várható, az eddig bejelentett előadókhoz csatlakozott az új lemezével érkező új-zélandi The Naked and Famous, az egyik leghíresebb svéd garázs-rock zenekar, a Mando Diao és a tavaly berobbant fiatal Anne-Marie is. A drum'n'bass vonalból a brit legenda Andy C, míg a hip-hop mezőnyből az amerikai slammer-költő Watsky érkezik.

Fellép a Szigeten a fiatal rock'n'roll négyes, a The Strypes, a brit alt-rock Nothing But Thieves, a svédek egyik új indie-pop-soul reménysége, LÉON, valamint az egyre népszerűbb brit folk duó, a Bear's Den. Hollandiából érkezik az indie-pop Chef'Special és a pop-rockban utazó De Staat. Az A38 Sátorban lép fel a híres amerikai DJ-producer, Valentino Khan, a francia Rone és a holland Weval live is.