Adele Beyoncé miatt törhette el a Grammy-szobrát

The 59th GRAMMY Awards - Show music arrival Horizontal GRAMMY AWARDS
Adele celebrates her Grammys' awards including Best record and Best album of the year performs onstage during the 59th Annual Grammy music Awards on February 12, 2017, in Los Angeles, California. / AFP PHOTO / VALERIE MACON
Vágólapra másolva!
Adele állítólag letörte az év albumáért járó Grammy-szobrocska tölcsérét, hogy odaadhassa Beyoncénak. Lady Gaga pedig akkorát tombolt a színpadon, hogy simán beugrott a közönség közé a Metallica mellől. Megnéztük, hogy érezték magukat a nagy popdívák az idei Grammyn. 
Vágólapra másolva!

Az idei Grammy nagy nyertese Adele, akit idén 5 kategóriában jelöltek, és mind az ötben győzni tudott. Köztük volt a három legfontosabb kategória is: az év albuma, az év dala és az év felvétele is. Nem először tarol, ugyanis 2012-ben is elvitte – másik két szobor mellett – a három legfontosabb kategória díját. És ez azért is nagy szó, mert eddig

ő az egyetlen, akinek ez kétszer is sikerült.

Adele tehát az abszolút nyertes, ehhez nem is fér kétség. Pontosabban fért, méghozzá a sajátja. Mikor átvette az év albumáért járó szobrot, nagyon megható beszédet mondott elcsukló, majd a végére egyre magabiztosabb hangon arról, hogy szerinte Beyoncénak járt volna a díj.

Beszédének elején azt mondta, hogy "nem tudom elfogadni ezt a díjat. Nagyon hálás vagyok, és ez hatalmas kegy, de az én életem előadója Beyoncé, és az albuma, a Lemonade egyszerűen hatalmas". Itt már egyértelműen a színpadtól alig pár méterre álló Beyoncéhoz beszélt Adele, és vált egyre magabiztosabbá a kezdeti gombócos hang után. Úgy folytatta, hogy a Lemonade "egy nagyon jól átgondolt, gyönyörű és lélekkel teli album. És

amit nem mindig mutatsz meg". Beyoncé itt már könnybe lábadt szemmel csóválta a fejét, mert el sem hitte ezt a kedvességet.

Adele végül azzal tette fel a pontot az i-re, hogy azt mondta, "te vagy a mi fényünk. És hihetetlen erőt adsz nekem, és a barátaimnak is, akik miattad tudnak kiállni magukért. És szeretlek, mindig is szerettelek és szeretni foglak".

Adele a Grammy-szobor két darabjával Forrás: AFP/Valerie Macon

Adele még a színpadon

letörte a Grammy-szobor tölcsérét,

és állítólag később, már az öltözőben odaadta Beyoncénak, hogy így osztozzanak a díjon. Amit ugye szerinte egyértelműen Beyoncénak kellett volna nyernie. Sokan egyelőre csak találgatnak arról, hogy Adele valóban szándékosan törte volna le a tölcsért? Például a People szerint szándékos volt a felezés, mások egyszerű balesetről írnak. Adele közösségi oldalain sem kaptunk választ a kérdésre. Twittere és Instagramja már egy hete néma. Az utolsó bejegyzései mindkét oldalon még Lady Gaga múlt heti, Super Bowl-os fellépéséről szóltak.

Valóban vesztes?

Míg Adele öt jelölésből öt díjat vitt el, Beyoncé kilencből csak kettőt. De gazdagabb lett egy szakmabeli rajongóval, Adele-lel. Láthatóan nagyon meghatotta a brit díva szívhez – és egyenesen neki – szóló beszéde, mivel ő is a könnyeivel küzdött, míg hallgatta. Férje, Jay Z ennél jóval keményebbnek tűnt, ő boldogan, arcán nagyon halvány mosollyal hallgatta végig Adele szavait.

Emellett azért a plusz két Grammy sem jön olyan rosszul az eddigi húsz mellé. Ráadásul volt vasárnap egy felejthetetlen fellépése is, amelyet

édesanyja konferált fel, ráadásul kislánya, Blue Ivy is csatlakozott hozzájuk a színpadon.

A leghatásosabb show talán az övé volt, még ha nem ezért ment is. A fenti Twitter-bejegyzés egyébként nem Beyoncé hivatalos oldaláról való. Ő sem túl aktív az utóbbi időben a közösségi oldalakon. És úgy néz ki, akármilyen megtiszteltetés érte, akármilyen fellépése volt a Grammyn, inkább a hallgatást választotta.

Best seats in the house for a certain special performer! Be sure to keep watching the #GRAMMYs on @cbstv!

Recording Academy / GRAMMYs (@recordingacademy) által közzétett fénykép,

Csatlakozva az idei Grammy-gála emlékező tematikájához, Beyoncéék kislányukat egyértelműen Prince-re hajazó, rózsaszín szmokingba öltöztették.

Kinek kell a jelölés, ha tombolhatok?!

Lady Gagának eddig hat Grammyje van, de idén egyetlen kategóriában sem jelölték. Legutóbbi albuma, a Joanne ugyan 2016-os, de a jelölési időszakon kívül jelent meg, így majd a következő Grammyn, 2018-ban szállhat versenybe. Albumtalanul, mégis a Super Bowl után, az új videoklipjével és a Metallicával közös grammys fellépésével még bőven a térképen van. Utóbbi nem is volt akármilyen,

ráadásul James Hetfield mikrofonja bekrepált,

de nagyon jól megoldották az egy mikrofonba éneklést. Ha úgy vesszük, sokkal jobban összekovácsolta a fellépőket a technikai hiba, és nem is tűnt úgy, hogy ez akár jobb is lehetett volna. Lady Gaga színpadi jelenléte nagyon komoly volt, de hát nem is lehet csak úgy őgyelegni, amikor az ember lánya a Metallicával van együtt a színpadon. Itt például gond nélkül ugrik a tömegre.

Annyira rákészült a fellépésre, hogy az előadott Moth Into Flame című számra ráerősítve egy hatalmas lepkét rajzoltatott a hátára. (A moth angolul 'lepkét' jelent.) Valószínűleg nem valódi tetoválásról van szó, bár ennek eldöntésében egyáltalán nem segít Lady Gaga a kép alá írt dolgaival. Az viszont biztos, hogy hatásos, mert nagyjából a fél hátát befedi.

Függetlenül attól, hogy valódi-e vagy sem, szép gesztus. Annak pedig külön örültünk – már a legújabb klipjénél is –, hogy az arcfesték mennyisége ellenére a sminkesei igyekeznek lekövetni és láttatni az énekesnő valódi vonásait. A Twitteréből úgy tűnik, nagyon jól érezte magát, és ez a kis fellépés – még a jelölések nélkül is – hatalmas dolog volt neki, meg is adta a módját. A Twitteren boldogan közölt több képet, videót is az estéről. Itt például a metallicás próbáról posztolt képet.

A sor végén

Nem hagyhatjuk ki a dívák sorából Katy Perryt sem. Ő is fellépett a Grammyn, vadonatúj dalát, a Chained To The Rythm-et adta elő, amivel a héten lepte meg rajongóit. Katy Perry egyébként már két éve nem kapott jelölést, hiszen utolsó albuma is már 4 éves, az új pedig idén jön ki. Az viszont érdekes, hogy Grammy-díjat még egyszer sem nyert. Így, jelölés nélkül egy fellépés sem utolsó dolog, erre is kell készülni. Legalább egy jó sminkkel. Ráadásul az alig egy hónapos szőke frizura is kifejezetten jól áll neki.

Ha már a dívákat szedtük össze, nem maradhat ki – a már seniornak számító – Jennifer Lopez sem, aki szintén megjelent a Grammyn. Ő adta át Chance The Rappernek a legjobb új előadónak járó Grammy-szobrot, emellett pedig beszállt a műsorvezető James Corden papírjárgányába is. És arról sem szabad megfeledkezni, hogy 47 évesen még mindig 26-nak néz ki, igaz, ilyen kategória nincs a Grammyn, de mi észrevettük és értékeljük a teljesítményt.

People we'd happily carpool with. How are you enjoying @j_corden as the #GRAMMYs host? Let us know ⬇️⬇️⬇️

Recording Academy / GRAMMYs (@recordingacademy) által közzétett fénykép,