Rockkal küzdenek a betegekért

The Ruling Passion
Vágólapra másolva!
Elsősorban a sclerosis multiplexről írtak dalt, de a szerzők minden beteg embernek szeretnének vele erőt adni. A The Ruling Passion Ezerarcú társ számához készült klipet adjuk közre most, a betegek világnapján. 
Vágólapra másolva!

II. János Pál pápa még 1992-ben rendelte el, hogy február 11. legyen a betegek világnapja, amit így 1993 óta, tehát jó 24 éve tartanak számon a világon. Néhány nappal ezelőtt rovatunk egy zeneszerzőtől kapott levelet, amelyben figyelmünkbe ajánlott egy dalt. Ez a The Ruling Passion együttes Ezerarcú társ című száma volt.

Valószínűleg sokan tudják, hogy az egyik autoimmun betegséget, a sclerosis multiplexet változatos kórképe miatt

szokták ezerarcú kórnak is hívni.

Elsősorban erről a betegségről, a vele való harcról és a reményről szól a dal. Az együttes énekese, Nagy Zoltán már 14 éve küzd a sclerosis multiplexszel.

A dalt még 2016-ban, a sclerosis multiplex világnapjára írta az énekes Nagy Zoltán és Dávid Péter. Zoltán akkor már évek óta bezárkózott, mert állapota nagyon gyorsan romlott. Orvosa tanácsára

végül visszatért régi hobbijához, a zenéhez,

és Péterrel megírták a dalt. Készült videoklip is, amit Galler András "Indián" rendezett, és még Geszti Péter is segített a dal elkészítésében. Az Ezerarcú társ-nak készült angol nyelvű változata is, éppen azért, mert a sclerosis multiplex a világon mindenhol előfordul.

Most már elárulhatjuk, hogy Dávid Pétertől a dal társszerzőjétől kaptuk a levelet. Ahogy írta is, a szállal nem egyfajta betegségben szenvedőknek szeretnének üzenni, hanem "hitet, reményt, kitartást és erőt szeretnénk közvetíteni a dalunkon keresztül a beteg embereknek, fogyatékossággal élőknek, mindazoknak akiknek a saját harcukban lelkesítésre van szükségük ahhoz, hogy sikeresen tudják végigküzdeni azt."