A hiphopsztár Drake mindenkit lenyomott 2016-ban

Drake And Future Perform At The Forum The Forum Inglewood Summer Sixteen Rap > at The Forum on September 27, 2016 in Inglewood, California.
INGLEWOOD, CA - SEPTEMBER 27: Drake performs at The Forum on September 27, 2016 in Inglewood, California. (Photo by Harmony Gerber/Getty Images)
Vágólapra másolva!
David Bowie, a Coldplay és Adele sem tudott annyi zenét eladni, mint a kanadai Drake. A zenészek közül ő zárta legjobb mérleggel a 2016-os évet, és még Bryan Adams Robin Hoodos rekordját is majdnem megdöntötte. 
Vágólapra másolva!

Drake akkorát ment 2016-ban, hogy mindjárt a legjobban eladó előadó lett. Negyedik stúdióalbuma, a Views a legjobban eladott lemez világszerte. A többmillió eladott példány mellett az online meghallgatások számában is jól teljesítettek az album dalai. Drake a 2016-os számaival

olyanokat utasított maga mögé, mint Adele, a Coldplay vagy akár David Bowie.

Az adatokat a Nemzetközi Hangfelvétel-ipari Szövetség, az IFPI tette közzé. A testület egyébként Drake-nek ítélte oda a Global Recording Artist of the Year Award elnevezésű díját is 2016-os teljesítményéért - írja a BBC.

Drake inglewoodi koncertjén 2016 szeptemberében Forrás: Getty Images/2016 Harmony Gerber/Harmony Gerber

Drake One Dance című dala

15 héten át uralta a listákat Nagy-Britanniában,

majdnem megdöntötte Bryan Adams (Everything I Do) I Do It For You című slágerének rekordját. Érdekes, hogy Drake Views című lemeze azonban csak nyolcadik helyen végzett a szigetország legtöbb eladást produkáló albumainak sorában. Ráadásul Németországban, a világ harmadik legnagyobb zenei piacán az album

csak a 100. helyet szerezte meg 2016 legjobbjai között.

Az IFPI nem tette közzé Drake eladási adatait országokra bontva, így nem tudni pontosan, hogyan sikerült a csúcsra jutnia, de nagyon valószínű, hogy az online zenemegosztó szolgáltatásokon tarolt hatalmasat. A Views lett ugyanis az első album, amely elérte az egymilliárdos online meghallgatást az Apple Musicon - ahol egyébként debütált a lemez. Emellett pedig a One Dance volt az első dal, amelyet egymilliárdszor hallgattak meg a Spotify-on.

Több mint négymilliós eladott példányszámmal a Views vezette az év végi eladási listákat az Egyesült Államokban is - ez amúgy még mindig a világ legnagyobb zenei piaca. Az IFPI 2013-ban alapította meg a Global Recording Artist Award díjat, amelyet eddig a One Direction-nek, Taylor Swiftnek és Adele-nek ítélt oda. A 2016-os év legjobbjainak rangsorában Drake-t David Bowie, a Coldplay, Adele, Justin Bieber, a Twenty One Pilots, Beyoncé, Rihanna, Prince és a The Weeknd követi a sorban.