Beyoncé engedély nélkül használta a halott srác hangját

beyoncé
Vágólapra másolva!
Beyoncét 20 millió dollárra, körülbelül 5,8 milliárd forintra pereli szerzői jogok megsértése miatt egy néhai YouTube-sztár, Messy Mya testvére.
Vágólapra másolva!

Beyoncé az év videója kategóriában Grammy-díjra jelölt Formation című dalához készült klipben használta a néhai YouTube-sztár hangját. Mivel állítólag nem kért engedélyt, hogy a 2010-ben lelőtt, Messy Mya művésznéven ismert New Orleans-i férfi hangját használja, Mya, azaz Anthony Barre családja beperelte a szupersztárt.

Messy Mya New Orleans utcáin készített videókat, amelyekben különböző dolgokról, akár csak női frizurákról beszélt - anyagaival néhány százezres nézettséget generált. Beyoncé Formation-je kifejezetten New Orleanshez köthető, így kapóra jött neki a helyi YouTube-sztár. A klip elején hallani Messy Mya szavait:

What happened at the New Orleans?

(0:16-kor kezdődik a felhasznált mondat.)

A szerzői jogok megsértése miatt nyújtott be keresetet a New Orleans-i bíróságon Messy Mya testvére, Angel Barre - írja a The New Orleans Advocate. A családtag szerint egy fillért sem kaptak azért, mert szerepelt Mya hangja a klipben, és közreműködőként sem szerepeltették a nevét.

Angel Barre

20 millió dolláros kártérítést követel,

emellett pedig azt, hogy testvérét a dal egyik szerzőjeként és közreműködőjeként tüntessék fel a jövőben. Beyoncé és képviselői egyelőre nem kommentálták a keresetet.