Guinness-rekordot döntött az ananászos dal

Horizontal
Japanese comedian Pikotaro poses during a press conference at the Foreign Correspondents' Club of Japan in Tokyo on October 28, 2016. A Japanese comedian's nonsense tune that became an internet sensation after Justin Bieber recommended it has entered the Guinness World Records as the shortest song to break into the Billboard Hot 100. / AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI
Vágólapra másolva!
„Az internet csodás dolog” – ezzel kommentálta Piko-Taro, hogy az új Gangnam Style-nak tartott Pen-Pineapple-Apple-Pen (PPAP) című dala akkora világszenzáció lett, hogy Guinness-rekordot is döntött az amerikai slágerlistán.
Vágólapra másolva!

Az ananászokról, almákról és ceruzákról szóló PPAP mindössze 45 másodperces dal, amelyet egy japán dj és humorista készített. A szám augusztusban került fel a YouTube-ra, és szeptemberben terjedt el a híre az interneten, amiben nagy szerepet játszott az is, hogy Justin Bieber megosztotta a Twitteren.

Mostanra már a Billboard slágerlistájára is felkerült, ezzel a legrövidebb dal lett, amelynek ez valaha sikerült.

Piko-Taro a klipből jól ismert mozdulatot mutatja be az október 28-án megrendezett sajtótájékoztatón Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

Piko-Taro Japánban sajtótájékoztatót tartott a Guinness-rekord kapcsán, ahol a Guardian szerint arról beszélt, hogy mindössze néhány óra alatt rakta össze a számot, és lenyűgözte az internet reakciója. Azon is viccelődött, hogy korábban senkit sem érdekelt a munkássága, most pedig milliók hallgatják a zenéjét.

A dj Justin Biebernek is megköszönte a közreműködést,

és elmondta, hogy imádná, ha Bieber feldolgozná a PPAP-t. (A számnak egyébként a Gangnam Style-hoz hasonlóan már számtalan feldolgozása született.)

A hivatalos YouTube-videó már majdnem 68 millió letöltésnél jár, de más csatornákat is beleszámítva ez a szám már több száz millió.

Mikor a hirtelen nyakába szakadt hírnévről kérdezték, Piko-Taro azt mondta, hogy néha felismerik az utcán, de még csak egy hónap telt el a videó virális elterjedése óta, és az első kifizetés sem érkezett meg a YouTube-tól.

Az is érdekelte az újságírókat, hogy nem akar-e turnéra indulni.

– mondta Piko-Taro.