Családi tragédiát dolgozott fel új albumán Lady Gaga

Lady Gaga
Joanne
Vágólapra másolva!
Nagy várakozás után pénteken jelent meg a popsztár ötödik stúdióalbuma, a Joanne, amelyben a Lady Gaga-imázs mögé nyerhetünk bepillantást.
Vágólapra másolva!

Lady Gagának utoljára 2014-ben jelent meg albuma, így a Joanne-t már nagyon várták a rajongók. Az első szám, majd később a hozzá tartozó videoklip szeptemberben debütált az albumról, ez volt a Perfect Illusion. A videóklip pontosan egy hónapja került fel a YouTube-ra, és már majdnem 37 millió letöltésnél tart.

A Perfect Illusion még Lady Gaga bulizós számainak sorába illeszkedik, de az első kritikák szerint

a Joanne kifejezetten személyes album lett.

Lady Gaga visszavett sokak szerint egyre inkább kifulladó, excentrikus, kreált imázsából, és felsejlik, hogy ki is ő valójában.

A Joanne borítója Forrás: Universal Music

A lemez címadó dala az a ballada, amelyet Lady Gaga Joanne nevű nagynénjéről írt, aki 19 éves korában halt meg egy gyógyíthatatlan betegség, a lupus szövődményeiben. Lady Gaga így már nem találkozhatott vele, de a tragédia beárnyékolta családja életét, és nagynénje emlékére kapta egyik keresztnevét is - az énekesnő születési neve ugyanis Stefani Joanne Angelina Germanotta.

A lemez zeneiségét tekintve is visszafogottabb és egyszerűbb, Lady Gaga country, blues és soul inspirációkhoz fordult benne.

Az albumon közreműködött többek között Beck, Florence Welch a Florence and the Machine-ból és Josh Homme a Queens of the Stone Age-ből.

Lady Gaga a Twitteren úgy jelentette be az új albumát, hogy reméli, mindenki annyira élvezni fogja majd, mint amennyire ő élvezte az elkészítését.