David Bowie életműve előtt tisztelegnek magyar zenészek, színészek, énekesek

David Bowie
(dpa) - David Bowie holds a microphone in his hands and gestures with his index finger while he sings during his concert at the Color Line Arena in Hamburg, Germany, 16 October 2003. The British singer started the German leg of his world tour during which he will introduce his new album 'Reality'.
Vágólapra másolva!
Ashes to Ashes - hommage á David Bowie címmel adnak koncertet magyar művészek október 21-én este a Gödör Klubban. 
Vágólapra másolva!

David Bowie gazdag személyisége és életműve

előtt tisztelgett főhajtással egy színészekből, énekesekből és zenészekből álló alkalmi társulat áprilisban, a Gödör Klubban, majd két jelentős eseményen, a Miskolci Operafesztiválon és augusztusban a Szigeten, a Magic Mirror színpadán is.

David Bowie 2003-ban Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Maurizio Gambarini

Október 21-én, pénteken következik a sorozat újabb, és egyben utolsó darabja: a negyedik koncerttel búcsúzik a tribute show, és az alkotók pontot tesznek David Bowie megkezdett mondatának - Ashes to Ashes - végére.

Az előadáson a hazai könnyűzenei élvonal több ismert képviselője lép színpadra, köztük

Jónás Vera, Bocskor Bíborka, Gerendás Péter és Másik János.

Mellettük színészek is közreműködnek énekesként, így

Ónodi Eszter, Szalontay Tünde, Thuróczy Szabolcs és Gyabronka József.

Az Ashes to Ashes zenekarának vezetője a dzsessz színteréről ismert Juhász Gábor gitáros, további tagjai pedig Gátos Iván, Gátos Bálint és Gyenge Lajos.

Az est rendezője, Salamon András az MTI-nek korábban azt mondta: Bowie az egyik legprogresszívebb művész volt, nagyon komplex személyiség, szerző és előadó. Rendkívül bátor volt, miközben meglepő és igényes is, szétfeszített minden műfaji, tartalmi és formai keretet.

"A fellépő színészek többsége a Go To Casting filmszínész iskola tanára. Közülük például Ónodi Eszter és Thuróczy Szabolcs közösen énekli az Under Pressure-t, Eszter külön a Hallo Spaceboy-t, Szabolcs a Rock and Roll Suicide-ot, Gyabronka József a Heroes-t" - mondta a rendező az MTI-nek.

A Bowie-tribute projektről Salamon András egész estés zenés filmet is készít, közösen harminc tanítványával a Metropolitan Egyetemről.