Turistalátványosság lesz Prince otthonából

Paisley Park Prince háza
The entrance of the Paisley Park compound of music legend Prince is seen through a fence in Minneapolis, Minnesota, on April 22, 2016, who died suddenly at the age of 57. There was no evidence of trauma on Prince's body when he was found unresponsive at his Minnesota compound, and his death is not thought to be a suicide, authorities said. / AFP PHOTO / Mark Ralston
Vágólapra másolva!
Október 6-án nyílik meg a rajongók előtt Prince Paisley Park-i otthona, jelentette be szerdán a popsztár hagyatékát kezelő társaság.
Vágólapra másolva!

A Bremer Trust közleménye szerint a Minneapolis közelében fekvő, több mint hatezer négyzetméteres komplexumot ugyanaz a cég fogja működtetni, amely Elvis Presley egykori memphisi otthonát, a múzeumként és turistalátványosságként működő Gracelandet is üzemelteti. A zenész testvére, Tyka Nelson szerint Prince mindig is meg akarta nyitni az ingatlant a látogatók előtt.

A Paisley Park-i turistalátványosság megvalósításához szükséges kezdődőkét a Graceland Holdings biztosítja. A tervek szerint a komplexum látogatói bejárhatják a stúdiókat, ahol Prince legnagyobb slágereinek többsége született, valamint azt a helyiséget, ahol a zenész a turnékra próbált, illetve exkluzív magánkoncerteket adott.

A nagyjából hetven perces körséta során Prince több ezer személyes tárgyát is meg lehet nézni,

köztük fellépőruháit, díjait, hangszerekeit, műtárgyait, autóit, illetve ritka zenei és videofelvételeket, koncertekről származó emléktárgyakat.

Paisley Park bejárata Forrás: AFP/Mark Ralston

Péntektől már belépőket is lehet venni:

a normál jegy ára 38,50 dollár (körülbelül 10 ezer forint), a kiscsoportos VIP-túrák fejenkénti ára 100 dollárnál kezdődik. A Graceland Holdings naponta 1500-2000 látogatóra számít csúcsidőszakban.

A tervekre a városnak is áldását kell adnia, szeptember 20-án tartanak meghallgatást az ügyben, a városi tanács október 3-án dönt.

Még mindig nyomoznak

Prince-t április 21-én találták holtan Paisley Parkban, miután véletlenül túladagolta a fentanil nevű nagyon erős fájdalomcsillapítót, amelyre nem volt receptje.

Senkinek sincs tudomása arról, hogy végrendeletet hagyott volna hátra,

az ügyben eljáró bíró pedig még nem döntött az örökösökről. Várhatóan Tyka Nelson és Prince öt féltestvére is köztük lesz, mivel a zenész elvált, szülei meghaltak és nincs gyereke. A Bremer Trust szerint a család támogatja a nagyjából 300 millió dollárt érő komplexum múzeummá alakításának ötletét.

A hatóságok egyébként jelenleg is vizsgálják, hogyan juthatott hozzá Prince a gyógyszerhez, amely a halálát okozta. Az eddigi vizsgálatok szerint az április 21-ét megelőző 12 hónapban nem írtak fel neki olyan gyógyszert, amely Minnesota államban receptköteles.