Vágólapra másolva!
Elég keményen indult a VOLT Fesztivál első napja. A Paddy and the Rats nyitotta a műsort a Telekom Nagyszínpadon, és oda is vertek, ahogy kellett.
Vágólapra másolva!

„Besz.rok! Beszar.k!” - üvöltözte egy félmeztelen tizenéves srác a Paddy and the Rats koncerje után, és nem véletlenül. Kőkemény választás volt a VOLT Fesztivál első napjának nyitányára a miskolci ír-punk rock banda.

Aláfestőzene kocsmai verekedéshez

Pedig az elején nem úgy tűnt, hogy nagy buli lesz a dologból. Harminc fok körüli hőmérséklet, tűző nap, ki akar ilyenkor zúzós zenére ugrálni. Amikor a PATR a színpadra lépett pár tucat hardcore fan fogadta csak őket ugra-bugrálva. A leleményesek vízipisztollyal locsolták magukat, és akit láttak, a még leleményesebbek az árnyékos sarkokban ülve hallgatták a bandát.

VOLT2016 Paddy and the rats első nap Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A kocsmai verekedések aláfestőzenéjét játszó PATR koncertjére stílszerűen söröshordókkal pakolták tele a színpadot. A látvány ezen felül kimerült egy háttérvetítéssel, ami a 90-es évek Windows Media Player vizualizációit juttatta az ember eszébe.

Hiába a hőség

A banda jól szólt, talán kicsit halkabbak voltak a kelleténél. Nem lehet egyszerű kihangosítani őket, mert az elektromos gitár, a basszusgitár meg a dob mellett hegedű és tangóharmonika is van a hangszerparkjukban.

Ír punk rock Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Szóval kevesen kezdtek el ugrálni ebben az antikoncert időben, de a koncert végére megtelt a színpad előtti sivár sztyeppe. Főleg fiatalokkal. Mostanra már a VOLT Fesztiválon minden generáció ott van, de a Paddy koncertjén az átlagéletkor megkockáztatjuk, hogy 20 év alatt volt.

Szóval ez a fiatalok zenéje.

Ollé

A koncert nagyon rendben volt. A PATR először játszott a VOLT nagyszínpadán, és ez meg is látszott rajtuk. Beleadtak mindent, együtt izzadtak a közönséggel.

Főleg fiatalok zúzták Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A banda persze nem hagyta ki a focis ziccert, egy kis ollé-ollézással ünnepeltették meg a magyar labdarúgó válogatottat, de persze a „Baj van a részeg tengerésszel” sem maradt el. Eléggé szimbiózisban voltak a közönséggel, sokat énekeltették a népet, és még pólókat is osztogattak egy kincsesládából.

Trágár vissza-vissza

Sokat játszottak az új lemezről, a Lonely Hearts Boulevardról, de persze a régi slágerek (Ghost of the Barrow, Freedom) sem maradtak el, ahogy a mindenki leguggol, majd egyszerre felugrik cucc sem. Egy baj volt, a koncert túl rövid volt. A közönség nekiállt a vissza-visszázás egy trágárabb formájának („Mi a f.sz van- mi a f.sz van”), de hiába. A PATR levonult a színpadról. Nem jöttek vissza, de az alaphangulatot megadták.