Prince szervezetében fájdalomcsillapítót találtak

TOPSHOTS Horizontal EFFIGY MUSICIAN SINGER HOMAGE MEMORIAL FLOWER
Messages left by fans outside the Paisley Park residential compound of music legend Prince in Minneapolis, Minnesota, on April 21, 2016. Emergency personnel tried and failed to revive music legend Prince, who died April 21, 2016, at age 57, after finding him slumped unresponsive in an elevator at his Paisley Park studios in Minnesota, the local sheriff said. / AFP PHOTO / Mark Ralston
Vágólapra másolva!
Gyógyszerfüggőséget okozó oxikodon hatóanyagú fájdalomcsillapítót találtak a boncoláskor az április 21-én meghalt Prince szervezetében amerikai médiaértesülések szerint.
Vágólapra másolva!

A Minneapolis Star Tribune napilap és a KSTP-TV a nyomozáshoz közelálló forrásokra hivatkozva csütörtökön azt jelentette, hogy a fájdalomcsillapító, szorongáscsökkentő és nyugtató hatású Percocet gyógyszert mutatták ki a törvényszéki orvosszakértők. Ezentúl veszélyesen alacsony volt a vörösvértestszáma, ami betegséget jelez - közölte a KSTP-TV.

Relikvia Prince Paisley Park-i lakása előtt Forrás: AFP/Mark Ralston

A halottszemlét végző helyi orvosszakértői hivatal szóvivője nem erősítette meg a médiaértesüléseket.

Az oxikodon hatása

a morfinhoz hasonló, de annál mérgezőbb vegyület.

A fájdalmat jobban enyhíti, eufóriát és ezáltal hozzászokást okoz.

A hír az után látott napvilágot, hogy az amerikai kábítószerellenes hatóság (DEA) és az amerikai főügyész minnesotai hivatala bejelentette szerdán, hogy bekapcsolódnak Prince halálának nyomozásába. A szövetségi források „segíteni fogják a helyi nyomozást és szakértelmet a vényköteles gyógyszerek illegális használatát és kereskedelmét illetően” – közölte az ügyészség.

Szintén szerdán egy amerikai ügyvéd bejelentette, hogy halála előtt Prince egy kaliforniai orvos segítségét akarta kérni, hogy leszokjon gyógyszerfüggőségéről.

Nyomoznak a halála ügyében Forrás: Getty Images/AFP/2008 Getty Images/Kevin Winter

William Mauzy ügyvéd a Minneapolis Star Tirbune napilapnak elmondta, hogy Prince képviselője felhívta Howard Kornfeld orvost április 20-án, egy nappal az énekes halála előtt.

Mauzy, aki a Kornfeld-családot képviseli, közölte, hogy az orvos nem tudott azonnal az énekes rendelkezésére állni, ezért fiát, Andrew-t küldte el, hogy megbeszéljék a kezelést.

Andrew Kornfeld volt az, aki tárcsázta a segélyhívót, amikor megtalálták a liftben összeesett Prince-t Paisley Park-i otthonának felvonójában április 21-én.

A nyomozáshoz közelálló forrásokból a CNN hírtelevízió megtudta, hogy a nyomozók nem találtak érvényes, fájdalomcsillapító vásárlását lehetővé tevő vényt. A szövetségi nyomozók megpróbálják felderíteni, hogy a hozzá közelállók segíthették-e az énekest a gyógyszer beszerzésében.