Különc milliárdos sajátítaná ki Kanye West új lemezét

kanye west
NEW YORK, NY - FEBRUARY 11: Kanye West performs during Kanye West Yeezy Season 3 on February 11, 2016 in New York City. Jamie McCarthy/Getty Images for Yeezy Season 3/AFP
Vágólapra másolva!
Kizárólag magának szeretné kisajátítani Kanye West rapper új albumát Martin Shkreli amerikai gyógyszergyáros. Ezért tízmillió dollárt lenne hajlandó fizetni.
Vágólapra másolva!

A különc és mérsékelten népszerű üzletember az egyik közösségi portálon ajánlotta fel a hatalmas összeget a The Life of Pablo című albumért, amelyet

Kanye West nagy felhajtás keretében mutatott be a héten New Yorkban.

Szerinte az énekes jobban járna az általa felkínált exkluzív adásvételi szerződéssel, mint a szokásos értékesítéssel, az album millióknak történő eladásával.

Kanye West a New York-i lemezbemutatón Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jamie Mccarthy

Csak emlékeztetni akar

Az ajánlaton feldühödött rajongóknak Shkreli azt üzente, nem az a célja, hogy másokat megfosztásszon a zenétől, csak

így emlékeztetni akar mindenkit arra, hogy a zene milyen központi szerepet játszik az életében.

A vállalkozó, aki azzal vált hírhedtté, hogy a csillagos égig emelte egy fontos HIV-gyógyszer árát, decemberben pedig kétmillió dollárért megvásárolta a Wu Tang Clan rapegyüttes új, Once Upon a Time című albumát, amelyből egyetlen példány létezik.

Nem egyedül dönt

Kanye West mindenesetre nem dönthet szabadon az ajánlat elfogadásáról, mert szerződés fűzi a Universal lemezkiadóhoz, előbb vele kellene egyezségre jutnia. A dpa szerint az is kérdéses, hogy Shkreli, aki ellen éppen bírósági eljárás folyik milliós csalás vádjával, elő tudná-e teremteni a felajánlott hatalmas összeget.