Egy zenekar felfüggesztette a gravitációt

ok go, gravitáció
Vágólapra másolva!
Az OK Go azon bandák közé tartozik, akik nem a zenéjükkel, hanem elképesztően kreatív, egybeállításos klipjeikkel lettek világhíresek. Legújabb videójukban sem okoznak csalódást, ezúttal a súlytalanság állapotában ökörködik végig a saját dalukat.
Vágólapra másolva!

Az amerikai együttes több tízmilliós YouTube-nézettsége nyilvánvalóan ennek a vizuális ötletességnek szól, nem pedig a jellegtelen zenének, ami pusztán aláfestésként szolgál a látványos képsorokhoz. A kiindulás mindig egyszerű, ám annál több szervezést és gyakorlást igényel:

hol futópadokkal bolondítanak meg egy szokásos tánckoreográfiát,

hol gigantikus gépezetet építenek hétköznapi tárgyakból, most pedig épp a gravitációt függesztették fel.

Kíváncsiak voltak az élményre Forrás: Origo

Nem greenbox stúdióban, hanem egy repülő utasterében, ahol a manőverezés segítségével érték el a súlytalanság állapotát. A banda a videó elején biztosítja arról a nézőt, hogy minden valós, amit a klipben lát.

„Nagyon kíváncsiak voltunk már az élményre, de azt is tudni akartuk, hogy benne van-e ebben egy klip lehetősége” – mondta Damian Kulash, a zenekar frontembere.

Mint a mellékelt ábra mutatja, benne volt: a repülő terében először lebegni kezdenek a tagok, majd hamar elszabadul az irányított káosz, így akrobatikus stewardessek, diszkógömbök és festékbombák röpködnek mindenfelé.