Gazdára talált a világ legdrágább albuma

wu tang clan,
Vágólapra másolva!
Több millió dollárt fizetett egy amerikai vevő a titkos Wu-Tang-lemezért.
Vágólapra másolva!
A teljes szett Forrás: Origo

Több millió dollárért sikerült eladni a Wu-Tang Clan Once Upon a Time in Shaolin című albumát, ami a Guinness Rekordok Könyve szerint jelenleg a világ legértékesebb albuma. A Paddle 8 aukciós ház, ami adott már el Damien Hirst és Jeff Koons műveket,

megerősítette a hírt,

és annyit közölt még, hogy a vevő amerikai volt.

A duplaalbum 31 számot tartalmaz, amit hat évvel ezelőtt rögzítettek. Az albumból ez az egy példány létezik, amit ezüst és nikkel dobozban őriznek, amin egy Yahya nevű brit-marokkói művész vezetésével tízen dolgoztak. Emellett többek között jár még hozzá egy 174 oldalas bőrkötéses szövegkönyv is, amit egy könyvkötő mester készített, de természetesen Yahya keze munkája is nyomot hagyott rajta. A különleges albumot a tulajdonos ugyan nyilvánosan lejátszhatja, sőt turnézhat is vele, de 88 évig nem készülhet róla másolat.

"Úgy kezeljük, mint

mert hogy valójában az is" - mondta róla Yahya, akitől csak a legmenőbb szállodák vásárolhatnak. "Olyan albumot készülünk eladni, amilyet még senki nem adott el előttünk, senki a modern zene történetében. Egy valódi gyűjtői példányt hoztunk létre" - mondta RZA még 2014 májusában a Rolling Stone-nak.