Kőkemény lesz az Eagles of Death Metal első interjúja

eagles of death metal, jesse hughes, josh homme
Vágólapra másolva!
Az öltözőjükben lezajlott mészárlást csak egy kisgyerek élte túl, aki az énekes bőrkabátja alá rejtőzött.
Vágólapra másolva!
Az együttes alapítói Forrás: Origo

Nagyon erős másodperceket mutattak be a Vice videóinterjújából, amiben először szólal meg a párizsi terrortámadás óta Jesse Hughes, az Eagles of Death Metal frontembere. "Néhányan az öltözőnkben bújtak el, de a gyilkosok gond nélkül bementek oda is, és megöltek mindenkit, egy gyereket leszámítva, aki a bőrkabátom alatt rejtőzött el" - emlékezett vissza elcsukló hangon Hughes.

mert sokan nem akarták otthagyni a barátaikat. Sokan a testükkel védtek másokat" - tette hozzá az énekes. A teljes interjút csak a következő héten, azaz november utolsó hetén fogják leadni. Könnyen hatásvadász lehet, de reméljük, a világ egyik legmenőbb újságjának számító Vice-nál azért elég ügyesen megoldják a dolgot.

Az együttes november 18-án a Facebookra kitett már egy közleményt, amiben arról írtak, hogy bár már otthon vannak, még mindig elborzadva gondolnak vissza a november 13-i mészárlásra, hogy gondolatban az áldozatok szeretteivel, barátaival és családjaival vannak és hogy bíznak abban, hogy

a szeretet elhomályosítja a gonoszt.

Összesen 130-en haltak meg egy összehangolt párizsi terrorista akcióban, a legtöbb áldozatot Bataclan nevű klubban szedték a terroristák, ahol éppen az Eagles of Death Metal koncertezett. Az együttesből nem sérült meg senki, de a turnécsapatból a pólójukat árusító Nick Alexandert megölték. "Vive la musique, vive la liberté, vive la France, and vive EODM" - zárta akkor az együttes a közleményét.