Magyar művészek a Velencei Biennálé központi kiállításán

Csörgő Attila képzőművész
Budapest, 2009. október 29. Csörgő Attila Fotólabirintus című alkotása mellett áll Arkhimédészi pont címmel nyílt kiállításán a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban. A kiállítás 2010. január 24-g tekinthető meg. MTI Fotó: Friedmann Endre
Vágólapra másolva!
Hosszú idő óta először lesznek láthatók magyar művészek alkotásai a Velencei Képzőművészeti Biennálé központi kiállításában. A főkurátori válogatásába Hajas Tibor és Csörgő Attila munkái kaptak meghívást.
Vágólapra másolva!

Christine Macel, az 57. Velencei Képzőművészeti Biennálé hétfői velencei sajtótájékoztatóján hozta nyilvánosságra a központi kiállításon részt vevő művészek névsorát; a főkurátor Viva Arte Viva című válogatásában két magyar művész is helyet kapott - közölte a Ludwig Múzeum.

Hajas Tibor (1946-1980) munkái a Giardiniben, az Örömök és félelmek pavilonja című szekcióban lesznek láthatók. Hajas Tibor nemcsak a hetvenes évek magyar avantgárd művészetének sokoldalú és nagyhatású alkotója, de a performance művészet nemzetközileg is elismert alakja volt. Velencében a fiatalon elhunyt művész munkásságából nem egy mű, hanem egy kisebb kiállítás fog szerepelni.

Csörgő Attila Fotólabirintus című alkotása mellett a Ludwig Múzeumban 2009-ben Forrás: MTI/Friedmann Endre

A központi kiállítás másik magyar résztvevője a Lengyelországban élő Csörgő Attila lesz, aki az Arsenaléban, a Giardino delle Verginiben az Idő és a végtelen pavilonja szekcióban fog kiállítani.

A Velencei Biennálé magyar pavilonjában, a Ludwig Múzeum szervezésében Petrányi Zsolt kurátor és Várnai Gyula képzőművész Békét a világnak! című projektje lesz látható május 13. és november 26. között.