A David Bowie-s falvédőt is megveheti csütörtökön

Amikor nagymamám, Zalai Imréné találkozott David Bowieval
David Bowie
Szabó Eszter Ágnes
Vágólapra másolva!
Szabó Eszter Ágnes kultikussá vált, David Bowie-s falvédőjének második verzióját is meg lehet venni a Blitz Galéria csütörtökön nyíló, téli aukciós kiállításán. 
Vágólapra másolva!

A Blitz Galéria téli aukciós kiállításának megnyitóján Hajós András tart erősen szubjektív tárlatvezetést csütörtökön. A kiállítás egyik húzóneve lesz Szabó Eszter Ágnes, rajta keresztül pedig az egyik „húzótárgy"

a David Bowie-s falvédő újragondolt verziója.

Az új falvédő idén februárban készült Forrás: Blitz Galéria

Az eredetin a Nagymamám, Zalai Imréné találkozása David Bowieval hímzett felirat volt, ami alatt a képzőművész azóta meghalt nagymamája állt a popsztár társaságában. Miután David Bowie az év elején meghalt, Szabó Eszter Ágnes

új falvédőt készített.

A két szereplő valamivel öregebb lett, és a szatyor is átkerült David Bowie kezébe. A felirat is módosult némileg: Amikor nagymamám, Zalai Imréné találkozott Davie Bowieval.

Az eredeti verziót Szabó Eszter Ágnes még 1998-ban készítette, és 2000-ben árverezte el ugyancsak a Blitz Galéria, azóta magánkézben van. És persze

éli félig-meddig illegális életét internetes mémként.

Az aukciós kiállítás plakátja Forrás: Blitz Galéria

Az új verziót tehát a csütörtökön kezdődő aukciós kiállításon lehet megnézni és megvenni. Egyébként ott lesz a kiállításon az Asztali Balett V. című olajfestmény is El Kazovszkijtól, akire szintén nagy hatással volt David Bowie. Rajtuk kívül rengeteg olyan kiemelkedő mű is látható a hatvanas évektől a kilencvenes éveken át napjainkig, amelyekkel csak ritkán találkozni a piacon.

A kiállítás a volt MEO épületében, a budapesti József Attila utca 4-ben lesz, a megnyitó este 7 órakor kezdődik.