Hillary Clinton szobrot kapott Albániában

CLINTON, Hillary
Saranda, 2016. június 30. Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter és várható demokrata párti elnökjelölt mellszobra az ünnepélyes leleplezésen Sarandában 2016. június 30-án. A politikus az albán nemzet melletti nemzetközi kiállásáért kapott szobrot Albánia legdélebbi városának főutcájában. (MTI/AP)
Vágólapra másolva!
Szobrot állítottak Hillary Clintonnak egy albán városban, hogy ezzel köszönjék meg, amit a nemzetközi politikában az országért tett.  
Vágólapra másolva!

A mellszobor felállítását az Albánia déli részén fekvő Saranda városában egy helyi civil szervezet és a város vezetése indítványozta több mint egy hónappal ezelőtt. A bronzból készült alkotást, amely a főutcán kapott helyet, ma leplezték le.

A város azért döntött úgy, hogy a volt first lady és külügyminiszter Hillary Clinton szobrot kapjon, mert úgy vélik, hogy sokat tett Albániáért és az albánokért. A mellszobrot megalkotó Idriz Balani és a szervezők hangsúlyozták, hogy

a szoborállításnak semmi köze sincs az amerikai elnökválasztási kampányhoz,

amelynek Hillary Clinton az egyik főszereplője.

Saranda egyébként az Albániába látogató turisták egyik kedvelt célja, a közelében található Butrint római kori romváros.

Az albánok melletti kiállásáért kapott szobrot Hillary Clinton Forrás: MTI/AP/